Garantie

Bij Halfords kun je rekenen op een uitstekende garantie. Ben je niet tevreden over je product? Je krijgt één of meerdere jaren garantie op een groot gedeelte van ons assortiment, je aankoopbewijs is het garantiebewijs. Makkelijk toch?

Gaat het product in die garantieperiode periode stuk, dan heb je recht op reparatie of vervanging. Je moet het product wel normaal gebruikt hebben. Voor aankopen gedaan via de website geldt bovenstaande regeling ook. Halfords maakt daarin geen verschil. Bewaar de orderbevestiging ( aankoopbewijs ) en afleverbon dus goed. Voor online aankopen is dit je garantiebewijs.

Reparatie onder garantie en/of service van bij Halfords aangekochte (bak)fietsen dient te gebeuren in 1 van onze vestigingen. Het transport van en naar het filiaal naar keuze dient door de koper zelf te gebeuren. Wel is het mogelijk om onze vervoerder de (bak)fiets bij je op te laten halen en weer terug te brengen tegen het daarvoor geldende tarief. Halfords is daarbij niet aansprakelijk voor schade ontstaan door dit transport.

 Met nadruk willen wij u er op wijzen dat wij geen fietsenmakers onderweg hebben die aan huis komen.

Fietsservice & Garantie

Voor fietsen hanteert Halfords standaard service- en garantievoorwaarden, zodat je zorgeloos kunt fietsen. Kinderfietsen zijn hier van uitgesloten.

 • 5 jaar garantie op constructie- en/of materiaalfouten van frame en voorvork, met uitzondering van verende voorvorken
 • 2 Jaar garantie op onderdelen en arbeidsloon**
 • 1e Gratis servicebeurt (na 6 weken) in de winkel van aankoop (excl kosten haal en breng service)
 • Gratis rijklaar maken
 • 3 Maanden garantie op elke reparatie

 

Onderdelen die aan slijtage of weersinvloeden onderhevig zijn, zoals bakfietshuiven, banden, kettingen, kabels, remblokken, en vrijloop vallen buiten deze garantie.

**2 Jaar garantie alleen van toepassing wanneer de vereiste servicebeurten zijn uitgevoerd

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. 

Garantie E-bike:

 • 2 jaar garantie op de accu. Op de accu wordt alleen garantie verleend op defecten en eventuele fabrieksfouten.
 • Op de normale slijtage door opladen wordt geen garantie verleend. Reden hiervoor is dat door het niet juist laden en ontladen de accu defect kan raken
 • 1 jaar garantie op alle elektronische componenten zoals: de motor, de controller, de sensor en de display.
 • 5 jaar garantie op het frame

 

Op onderdelen welke aan slijtage of weersinvloeden onderhevig zijn zoals: bakfietshuiven, zadels, banden, kettingen, kettingbladen, kabels, vering en remblokken zit geen garantie, tenzij er sprake is van materiaal-, constructie of montagefout.
Waterschade en schade van buitenaf in het algemeen is uitgesloten van garantie.

Garantie uitsluitingen:

De volgende garantie-uitsluitingen zijn van toepassing:

 • Indien onderdelen als accu's, display, opladers enz. valschade vertonen.
 • Indien men zelf onderdelen heeft geopend en/of getracht heeft deze zelf te repareren.        
 • Slijtage van de accu valt buiten de garantie. Een capaciteit slijtage van 20% of minder per jaar valt niet onder garantie.
 • Indien de accu diep ontladen is door een te lange oplaad-interval, vervalt de garantie.

Ruilen

Ruilen is altijd mogelijk, binnen 14 dagen op vertoon van de kassabon en in ongeschonden originele verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk). Liever je geld terug? Bij Halfords is dat geen probleem, vergeet je kassabon of aankoopbewijs niet!

Vragen?

Voor al je vragen kun je terecht in onze Halfords winkels, daar kunnen onze medewerkers de meeste vragen voor je oplossen.

Alle garanties die wij als Halfords zelf aanbieden doen geen afbreuk aan de wettelijke garantie.