11 producten

per pagina
Popal Elektrische Vouwfiets E-Folt 2.0 20 inch Zwart 380 Wh
Vanaf € 1.399,00
Popal Elektrische vouwfiets E-Folt Tourer
Vanaf € 1.599,00
Hercules Elektrische vouwfiets Rob Fold F7 Uni 46 cm Zwart 400 Wh
€ 2.849,00
Hercules Elektrische vouwfiets Rob Fold F8
Vanaf € 3.579,00
Hercules Elektrische vouwfiets Futura Vouw Carbon I-10 Uni 55 cm Wit 252 Wh
€ 6.199,00
Vogue Elektrische Vouwfiets Mini 16" 6sp Blauw 281 Wh
€ 899,00
Popal Elektrische Vouwfiets E-Folt 1.0 20 inch Zwart 420 Wh
Vanaf € 1.399,00
BOHLT ELEKTRISCHE VOUWFIETS R140
€ 949,00
BOHLT ELEKTRISCHE VOUWFIETS  X160BL
€ 1.499,00
Bohlt X160 elektrische vouwfiets 16" oranje
€ 1.499,00
UGO Elektrische Vouwiets NOW IE7
€ 2.269,00

11 producten

per pagina

Elektrische vouwfiets

Ben je vaak met het openbaar vervoer onderweg? Of heb je juist al een opvouwbare fiets maar fiets je er nog geen lange afstanden mee? Dan is de opvouwbare elektrische fiets iets voor jou. 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Populariteit elektrische vouwfiets

Mensen gaan steeds grotere afstanden fietsen en kiezen steeds vaker voor de opvouwbare elektrische fiets. Het is zeer handig voor grote afstanden en het is handig in kleine ruimtes zoals het stallen van de fiets in de trein of bus.
Het is een goed alternatief voor het gebruik van de auto. Het is milieuvriendelijk en je maakt de reis mooi af met de elektrische vouwfiets. Je maakt je niet druk over files en parkeerproblemen, je hebt een fijne reis en maakt je dus nergens zorgen over.

Meer mensen raken gewend aan een elektrische fiets. Velen missen de elektrische fiets het meest tijdens de vakantie. Een vouwfiets biedt daar een oplossing voor. Die kan namelijk gemakkelijk mee in de caravan of camper. Ook past een elektrische vouwfiets makkelijk op de achterbank of in de kofferbak. Kortom: alle voordelen van een elektrische fiets, maar dan veel lichter en makkelijker mee te nemen en of op te bergen.

Voordelen van een elektrische vouwfiets

  • Een opvouwbare elektrische fiets mag gratis mee in de trein of bus.
  • Praktisch, wendbaar en makkelijk mee te nemen door klein formaat en licht gewicht.

Hercules

Hercules behoort tot de meest populaire en bekende merken in Duitsland, het merk bestaat al ruim 130 jaar. De elektrische vouwfietsen van Hercules zijn niet alleen modern maar ook van hoge ‘Duitse’ kwaliteit. De elektrische fietsen zijn uitgevoerd met een Bosch, Suntour, Brose of shimano Steps middenmotor.

Elektrische fietstest

De Postbike Fold is als een van de winnaars uitgeroepen in de categorie elektrische vouwfietsen, Het Algemeen Dagblad zegt het volgende erover: ‘De Postbike Fold doet het op beide terreinen goed (lekker fietsen en goed opvouwbaar) en scoorde, anders dan de andere modellen, nergens een onvoldoende. Conclusie: De beste vouwfiets, lichtste in zijn klasse, compact in opgevouwen toestand, accu in het frame weggewerkt en een USB aansluiting voor opladen’.

hoe werkt een  vouwfiets

Om een (elektrische) vouwfiets op te kunnen vouwen hebben de meeste vouwfietsen een scharnierend frame. Een scharnierend frame heeft in het midden een speciale scharnier waarmee je de fiets doormidden vouwt. Ook hebben vouwfietsen vaak een scharnier bij de stuurpen en de pedalen. Al deze scharnieren worden vastgezet door snel spanners of quick releases. Deze zorgen ervoor dat het frame stijf en solide blijft en creëren de mogelijkheid tot het opvouwen van een fiets.