Acculader

Voor verminderde accu’s en lege accu’s heeft Halfords veel oplossingen. Acculaders zijn er verschillende vormen en maten, hiernaast ook verschillende sterktes. 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Acculaders

Halfords heeft veel verschillende acculaders en hierbij ook veel verschillende merken zoals: Absaar, Black & Decker, Bosch, Carpoint, Motor X, Ring en Stanley. Al deze verschillende merken zorgen ervoor dat er de juiste acculader bij jou accu past. Kijk om de accu zelf welk type acculader u nodig heeft.

Hoe werkt een acculader?

1. Bepaal welk type accu je hebt. Dit moet je weten om te bepalen welk type oplader je nodig moet hebben. Normaal gesproken staat ergens op de accu geschreven welk type accu het is. Kijk als je het niet kunt vinden op de website van de fabrikant van de accu om er achter te komen. Controleer ook het voltage, dat staat op de accu geschreven, of anders in de gebruiksaanwijzing van de auto.

2. De meeste laders werken op alle types accu, behalve natte cel-accu's. Er bestaan snelle laders, maar ook laders die er juist langer over doen, waarna de accu minder snel leeg raakt. De nieuwere digitale modellen geven aan hoe vol de accu is en stoppen automatisch als de accu helemaal vol geladen is. Oudere eenvoudige laders moeten, om gevaarlijke situaties te voorkomen, op tijd handmatig ontkoppeld worden om te stoppen met laden.

3. Haal de accu uit je auto, indien nodig. In de meeste gevallen kun je de accu opladen terwijl de accu nog in de auto zit. Als dat niet lukt, zet dan eerst alle elektronica in de auto uit en verwijder eerst de geaarde pool.

4. Plaats de klemmen op de corresponderende accupolen. De positieve klem is meestal rood en kan worden bevestigd aan de positieve pool met het plusteken (+). De andere klem is meestal zwart en kan worden bevestigd aan de negatieve pool met het minteken (-). Zorg dat de klemmen elkaar, of andere stukken metaal op de accu of in de buurt, niet raken.

5. Zet de acculader aan en stel de lader in op het gewenste voltage. Lees de gebruiksaanwijzing van de auto of de accu om te bepalen welk voltage goed is. Begin hierna met opladen.

6. Laat de acculader en de accu met rust totdat de accu vol is, dat zou een hele nacht kunnen duren. Sommige laders kunnen het wat sneller, maar je kunt beter een langzamere lader gebruiken en geduld hebben.

7. Haal eerst de stekker van de acculader uit het stopcontact en verwijder dan pas de klemmen. Doe de kapjes weer terug op de accu en plaats de accu weer terug in de auto als het nodig is.

Accessoires bij de accu

Bij verschillende acculaders bied Halfords een beschermkoffer hiervoor aan. Je wilt natuurlijk geen schade aan je acculader en wilt dat alles zo veilig mogelijk gebeurt. Dit is handig bij het vervoeren van de acculader en bij het gebruik. Bij een paar jumpstarters  heb je een USB aansluiting. Dit is handig om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

53 producten

53 producten

  • Gratis verzonden vanaf €50,-*
  • Op voorraad vóór 16:00 uur besteld vandaag verzonden*
  • Advies door specialisten & gegarandeerd een lage prijs