7 producten

per pagina
AGU Regenpak passat
Vanaf € 89,99
Willex Regenjas
Vanaf € 54,99
AGU Go rain suit essential
Vanaf € 109,00
Willex Regenpak Blauw/Zwart
Vanaf € 64,99
Regenpak Zwart
Vanaf € 39,99
Halfords regenpak 'Willex' zwart
Vanaf € 64,99
Regenpak Winter Sky XXS
€ 49,95

7 producten

per pagina

Regenpak

Ken je ze? Die klassieke regenpakken? Die verwarmen je zo erg tijdens het fietsen of wandelen, zodat je begint te zweten. Het zweet condenseert vervolgens in je regenjas, waardoor je een glad en onaangenaam gevoel krijgt. De binnenkant van het pak is soms natter dan de buitenkant. En als het buiten koud is, zal het je ook afkoelen. Om dit te voorkomen kun je het beste een ademende regenjas kopen. Waterdamp (zweet) ontsnapt uit de ademende regenkleding om je warm te houden. 

Waarom een regenpak?

Een regenpak kan regen tegen houden, maar een goede regenpak houdt ook wind tegen. Een regenpak is een van de beste bescherming tegen regen. Met een paraplu kan je toch nat worden. Vooral als de wind hard is, zal vooral je broek waarschijnlijk nog nat worden. Bovendien kan het gebruik van een paraplu je haar droog houden, maar het is erg onhandig om een ​​paraplu te gebruiken tijdens het fietsen. De poncho bedekt meestal slechts een deel van het lichaam. Een deel van de armen en benen is niet bedekt, waardoor je alsnog nat wordt. Daarom zijn regenpakken samengesteld uit regenjassen en regenbroeken het meest geschikt voor regen.

De maat van een regenpak

Dit betekent dat je eerst een regenpak van de juiste maat moet kiezen. Een broek waarvan de pijpen op de grond hangen, kan ervoor zorgen dat je erover struikelt of verstrikt raakt in de spaken van je fiets. Bovendien zijn te grote regenjassen oncomfortabel. De regenjas mag echter niet te strak zitten. Je wilt een regenjas over een dikke trui kunnen dragen. Als de maat apart wordt geleverd, kun je het beste een jas kopen die groter is dan een regenbroek. De regenjas is meestal extra groot zodat je hem kunt dragen. Kies altijd een geschikte regenjas. Over je geslacht hoef je je echter niet druk te maken. We hebben een regenpak heren, regenpak dames en ook unisex. 

Veiligheid

Regenjassen worden meestal in de herfst gedragen. In de herfst is het laat en donkerder. Tijdens een storm zijn de straten overdag meestal donker. Om veilig over straat te fietsen, kun je een regenjas kiezen die licht reflecteert. Op deze manier ben je duidelijk zichtbaar in het donker. Ook is het verstandig om te kiezen voor opvallende kleuren zodat je meer opvalt in het donker.