Wanneer wordt mijn bestelling thuis bezorgd?

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld is vaak dezelfde werkdag verzonden! Uitzondering hierop zijn grotere producten zoals o.a. fietsen, dakkoffers, dakdragers en fietsendragers. Hiervoor geldt: op werkdagen voor 11:00 uur besteld is vaak dezelfde werkdag verzonden. Grote producten worden alleen op reguliere werkdagen geleverd. 

Alle levertermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde termijnen kan de consument geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding

Op nationale feestdagen vindt er geen bezorging plaats.

NB: Tijdens vakantieperiodes en feestdagen zoals bijvoorbeeld Kerst, Moederdag en Valentijnsdag hebben de bezorgdiensten het extra druk en kan er vertraging in de levering plaatsvinden. Daar kan Halfords helaas niets aan doen. Bestel met dit soort drukke dagen/periodes ruim van te voren.


Hoe laat wordt mijn pakket bezorgd?

De bezorgtijden van DHL kun je tot 10 dagen vooruit terugvinden bij DHL >. Uiteraard kun je ook gebruik maken van een track and trace code als je die gekregen hebt.


Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Hierin maken we een onderscheid tussen kleine / reguliere pakketten en grote / volumineuze pakketten. Bij grote / volumineuze pakketten moet je denken aan artikelen zoals fietsen, fietsdragers en dakkoffers. 

Kleine / reguliere pakketten: Grote pakketten:
Maximale afmeting: 80cm x 50cm x 50cm Maximale afmeting: 240cm x 200cm x 100cm
Maximaal gewicht: 20 kg Maximaal gewicht: 30 kg

Kleine / reguliere pakketten

De bestelling wordt maximaal 2 keer aangeboden op achtereenvolgende dagen. Als je niet thuis was en het pakket niet door de brievenbus past biedt DHL het pakket aan bij de buren. Je krijgt dan een kaart in de brievenbus met daarop het adres waar het pakket bezorgd is. Als de buren ook niet thuis zijn dan vind je een kaart met een bezorgcode in de brievenbus. Met deze bezorgcode, je postcode en het soort pakket kun je een nieuwe bezorgmogelijkheid kiezen. Je hebt de keuze om je bestelling bij een DHL Parcelshop af te halen of je pakket op een andere dag of tijd te laten bezorgen waneer het jou uitkomt.

Grote pakketten

In tegenstelling tot de kleine / reguliere pakketten zal de bezorger jouw bestelling niet bij de buren af geven op het moment dat jij niet thuis bent. Voor het ontvangen van grote paketten moet er iemand op jouw adres aanwezig zijn. Daarnaast vinden er 2 i.p.v. 4 afleverpogingen plaats. Mocht het niet lukken om binnen 2 pogingen het grote pakket bij je af te leveren dan gaat jouw bestelling terug naar de Halfords winkel en wordt er een nieuwe afspraak met je gemaakt.


Kan ik op een ander adres laten bezorgen?

Ja, dit is mogelijk. Tijdens het bestelproces kun je kiezen voor een ander afleveradres, je werkadres bijvoorbeeld.


Wat is de bezorgtijd van mijn fiets?

Halfords streeft ernaar om (elektrische) fietsen die voor 11:00 uur besteld zijn dezelfde dag te verzenden. Doorgaans betekent dit dat uw fiets binnen 2 werkdagen afgemonteerd bezorgd wordt.


Houdt Halfords rekening met het millieu?

Halfords levert veel bestellingen in gerecyclede dozen. Als retailer krijgen wij uiteraard zelf veel producten geleverd in dozen. In plaats van deze dozen weg te gooien, worden deze bij ons nogmaals gebruikt. Wel zo vriendelijk voor het milieu!


kan ik mijn bestelling ook ophalen? 

Kies dan in het bestelproces voor "ophalen in de winkel" en kies uit één van de vele Halfords winkels. We hebben meer dan voldoende winkels dus er is vast wel een bij jou in de buurt. Afhalen is bovendien gratis! 

 


In welke landen bezorgt Halfords mijn bestelling?

We bezorgen jouw bestelling in Nederland en België.

Uitzondering zijn de grote artikelen zoals fietsen, dakkoffers, fietsdragers. Deze bezorgen we alleen in Nederland. Voor de waddeneilanden gelden afwijkende tarieven. Informeer vooraf voor het juiste tarief.


Wat zijn de verzendkosten?

Voor het bezorgen van bestellingen binnen Nederland brengt Halfords verzendkosten in rekening. Halfords kent twee verschillende tarieven voor het bezorgen.

  • Voor standaardpakketten berekenen wij € 5,99
  • Voor grote artikelen zoals; dakkoffers, fietsendragers en fietsen berekenen wij € 34,99 

De bezorgkosten wordt getoond op de verzendmethode pagina in de winkelwagen. Over je bestelling betaal je eenmalig bezorgkosten, ongeacht het aantal bestelde artikelen. Bezorgkosten van het grootste artikel worden in rekening gebracht.


  Wat zijn de bezorgkosten in België?

  • Voor standaardpakketten berekenen wij € 9,99
  • Grote artikelen zoals: dakkoffers, fietsendragers en fietsen kunnen wij helaas op dit moment niet vervoeren naar België