9 producten

per pagina
Dahon vouwfiets MARINER D8 20"
€ 949,00
UGO U-Go Just S1 vouwfiets Single speed grijs
€ 525,00
UGO U-Go Just D6 vouwfiets 6-speed grijs
€ 539,00
UGO U-Go Just S1 vouwfiets Single speed zwart
€ 675,00
UGO U-Go Dare i3 vouwfiets Nexus 3 speed groen
€ 759,00
UGO U-Go Dare D7 vouwfiets 7 speed derailleur grijs
€ 699,00
UGO U-Go Dare i7 vouwfiets Nexus 7 speed blauw
€ 899,00
UGO U-Go Dare i7 vouwfiets Nexus 7 speed groen
€ 899,00
UGO U-Go Now i3 vouwfiets met lage instap Nexus 3 speed bruin
€ 875,00

9 producten

per pagina

Vouwfiets

Vouwfietsen zijn ontzettend handig om sneller op je locatie aan te komen. Door naast je huidige vervoermiddel een vouwfiets te gebruiken kun je veel tijd besparen. Een vouwfiets is niet alleen efficiënt in snelheid, maar ook in formaat. Vouwfietsen zijn namelijk zeer compact en licht, hierdoor kan je een vouwfiets altijd en overal meenemen.

Assortiment

Halfords heeft het merk Popal als de vouwfiets. Hierbij de merken: Subway, Subway F201 en Subway N3. Hierbij heb je de keuze in verschillende kleuren: zilver, glans zwart en grijs. Daarnaast heb je de keuze in 3/6 versnelling, dit is verschillend bij vouwfietsen. De vouwfietsen hebben allemaal V-Brakes waardoor je krachtig, snel en goed remt. De wielen hebben een formaat van 20 inch. Er is ook nog verschil bij het type versnelling, namelijk: derailleur en de naaf.

De vouwfiets als alternatief

-Een vouwfiets voor in de trein
-Een vouwfiets voor in de auto
-Een vouwfiets voor wie stallingsruimte nodig heeft
-Een vouwfiets voor op de boot
-Een vouwfiets voor wanneer je op vakantie gaat

Vouwgemak is voor de meeste mensen een belangrijk punt bij de vouwfiets. Niet alleen moet het vouwen gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is bijvoorbeeld ook een belangrijk punt dat de handelingen soepel verlopen en dat loshangende kabels geen probleem moeten vormen bij het vouwen van de fiets. Deze kunnen bijvoorbeeld blijven hangen achter de koplamp of bij een ander product. Ook het aantal handelingen is van belang waarbij we er natuurlijk van uit moeten gaan dat een compacte vouwfiets vanzelfsprekend meer handelingen nodig heeft dan een fiets die vrij groot blijft en is. De vouwfietsen zijn zo gemaakt dat deze handelingen/problemen niet voor kunnen komen bij de vouwfiets. De vouwfietsen zijn dus de oplossing en is gemakkelijker voor dagelijks gebruik en voor mensen die veel onderweg zijn om snel en handig er tussen uit te gaan. Al zijn het langere afstanden die je wilt maken, je kunt de vouwfiets overal meenemen waar je wilt. In het openbaar vervoer is dit ook zeer gemakkelijk om de vouwfiets me te nemen. Er zijn veel verschillende plekken binnen in het openbaar vervoer waarbij hier rekening mee wordt gehouden en het gemakkelijker wordt gemaakt om op te stappen en verder te fietsen naar de gewenste locatie.

Met Halfords ben je al goed op weg!

Hoe werkt een vouwfiets?

Om een (elektrische) vouwfiets op te kunnen vouwen hebben de meeste vouwfietsen een scharnierend frame. Een scharnierend frame heeft in het midden een speciale scharnier waarmee je de fiets doormidden vouwt. Ook hebben vouwfietsen vaak een scharnier bij de stuurpen en de pedalen. Al deze scharnieren worden vastgezet door snelspanners of quick releases. Deze zorgen ervoor dat het frame stijf en solide blijft en creëren de mogelijkheid tot het opvouwen van een fiets.