Autopoets

Wij hebben de juiste was- en poetsproducten in onze winkels en op de webshop voor het interieur en de carrosserie van jouw auto, motor, camper, caravan of boot.

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Auto wassen

Om jouw auto grondig schoon te wassen hebben wij verschillende auto shampoos in huis om deze klus te klaren. In ons assortiment hebben wij onder andere autoshampoos van de merken: Meguiar’s, Turtle Wax, Protecton, Sonax, AutoglymValma en ons eigen Halfords huismerk. Kijk hier voor een overzicht van alle autoshampoos.

Auto poetsen

Als je jouw auto écht wilt laten stralen kun je hem natuurlijk poetsen met een autowas. Wanneer je auto voorzien is van een laag auto wax, glimt hij niet alleen als nooit tevoren, maar is de laklaag ook beschermd tegen de aanhechting van vuil, water en pekel.  

Auto interieur reinigen

Om het interieur van jouw auto weer helemaal spik en span te krijgen kun je de bekleding en kunststof en (kunst)lederen onderdelen het beste behandelen met speciale producten. Deze producten zorgen niet alleen voor een fraaie afwerking maar zorgen ook voor onderhoud en beschermen soms ook tegen veroudering door bijvoorbeeld uv-licht.

Tips voor het wassen van een auto die al in de was staat

 1. Spoel de auto eerst grondig af met ruim water zodat los zand en vuil weggespoeld worden en aangekoekt vuil al een beetje kan losweken.

 2. Gebruik twee emmers: één emmer met water en shampoo en de andere emmer met schoon water. De emmer met schoon water gebruik je alleen om de washandschoen steeds uit te spoelen. Was de auto met een speciale washandschoen (géén spons!) en een autoshampoo die de waslaag voedt en versterkt. Was de auto altijd van boven naar beneden. Doe de onderkant van de deuren en dorpels als laatste. Omdat daar vaak veel vuil zit voorkom je dat dit in de emmer* met spoelwater komt en zo uiteindelijk via de washandschoen weer op de auto terecht komt. Was en behandel je velgen apart. Hier zit vaak zoveel vuil op dat je dit niet in je emmer wilt hebben. Bovendien vragen velgen meestal om een ander onderhoudsproduct.

  *Tip: gebruik een emmer met een grit guard. Hiermee voorkom je dat zand en vuil weer via je washandschoen op de auto terecht komt. 

 3. Spoel de auto wederom af met water en droog deze goed af met een speciale doek of zeem om watervlekken te voorkomen.

 4. Voor sommige autoshampoos kun je nu de auto nog opwrijven met een schone droge doek voor een maximale glans. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de shampoo.

 

Tips voor het in de was zetten van jouw auto

Wanneer je een auto in de was wilt zetten is het verstandig om eerst alle oude waslagen grondig te verwijderen. Dit bevordert de hechting van de nieuw aan te brengen waslaag. Dit doe je zoals hieronder beschreven.

 1. Herhaal punt 1 t/m 3 uit de eerdere beschrijving, waarbij je geen shampoo moet gebruiken die de waslaag voedt.

 2. Ga de auto nu behandelen met een claykit. Een claykit zorgt ervoor dat alle oude waslagen en vuil zoals bijvoorbeeld spuitnevel en remstof grondig van de lak worden verwijderd.

 3. Wanneer dit gedaan is en de auto weer goed is afgedroogd kan de auto in de was worden gezet. Lees goed de handleiding van de specifieke autowax. Het gebruik kan onderling nog wel eens verschillen. Daarnaast autowas altijd aanbrengen op een koel oppervlak. Niet in de zon dus! Hoewel het met sommige waxsoorten wel kan is het beter om toch in de schaduw jouw auto in de was te zetten.

Behandel kunststof onderdelen met een kunststofcleaner en pas op met wax en kunststof: autowax kan moeilijk verwijderbare plekken maken op kunststof onderdelen!

Veel succes met het poetsen van jouw auto!

Bekijk hier ons hele assortiment autowas en poets of ga direct naar: cockpitspray, glasreiniger, banden- en velgenreiniger, bekledingsreiniger en polijstmachine.

 

628 producten

 1. 1 - 27

628 producten

 1. 1 - 27