Producten 1-24 van 40

per pagina
Simson Remhendel Tour aluminium
€ 11,99
Tektro Remhendelpaar CL530-RS V-brake 4 vingers zwart
Alleen online
€ 19,95
Tektro V-brake M837AL V/A zwart
Alleen online
€ 15,95
Simson Remmenset V-Brake
€ 22,99
Simson Remkabelbuis V-Brake & Power Modulator
€ 7,49
Simson Remhendels Comfort aluminium
€ 23,95
Simson Trommelremkabelset Batavus
€ 14,49
Simson Rembandage Tour ovaal
€ 3,79
Simson Knijpremset voor
€ 16,99
Simson Knijpremset achter
€ 16,99
Simson Remschoenen V-Brake Cartridge
€ 13,99
Simson Remvoering V-Brake
€ 8,29
Simson Remschoenen V-Brake 70mm
€ 9,79
Simson Remschoenen Cantilever 70mm
€ 9,99
Simson Remschoenen Cantilever 55mm
€ 8,79
Simson Remschoenen Caliper 40mm
€ 7,99
Simson Remblokken Magura
€ 12,79
Simson Universele Binnenkabel rem RVS
€ 4,99
Simson Binnenkabel derailleur/versnelling
€ 4,29
Simson Versnellingskabelset Shimano Nexus RVS zwart
€ 13,99
Simson Versnellingskabelset Shimano Nexus RVS grijs
€ 13,99
Simson Remkabelset zwart
€ 7,99
Simson Remkabelset RVS grijs
€ 9,49
Simson Trommelremkabelset zwart
€ 11,99

Producten 1-24 van 40

per pagina

Fietsremmen

Fiets remmen zijn een van de meest kritieke onderdelen van een fiets als het gaat om veiligheid en controle. Een goed functionerend remsysteem is essentieel voor een soepele en veilige fietservaring. Een rem heeft verschillende onderdelen en er zijn verschillende fietsrem soorten. Deze moeten goed onderhouden worden op de veiligheid van het fietsen te bewaren.

Remhendel

De remhendel is het eerste contactpunt tussen jou en de remmen van de fiets. Het indrukken van de remhendel zet het remmechanisme in werking en zorgt voor vertraging of stoppen van de fiets. Regelmatige controle van de remhendels is cruciaal om ervoor te zorgen dat ze soepel werken en geen ongewenste speling hebben. Als de remhendels sponzig aanvoelen of te veel beweging hebben, kan dit duiden op problemen met de remmen die aangepakt of vervangen moeten worden.

Remschoenen

Remschoenen zijn de rubberen of synthetische pads die tegen de velgen of schijven van de wielen worden gedrukt wanneer je de remmen bedient. Na verloop van tijd slijten deze remblokken en verliezen ze hun grip, waardoor de remprestaties verminderen. Tekenen van versleten remblokken zijn gladde oppervlakken, diepe groeven of zelfs metaal-op-metaalcontact met de velgen of schijven. Regelmatige inspectie van de remblokken is daarom noodzakelijk om te bepalen wanneer ze moeten worden vervangen.

Remkabel

De remkabel is de verbinding tussen de remhendel en de remschoenen. Het overbrengen van de kracht die wordt uitgeoefend op de remhendel naar de remmen is de taak van de remkabel. Slijtage, roestvorming of knikken in de remkabel kunnen de remprestaties negatief beïnvloeden en zelfs resulteren in het niet goed functioneren van de remmen. Regelmatige inspectie en vervanging van versleten remkabels zijn van cruciaal belang voor een efficiënt remvermogen.

Versnellingskabel

Hoewel versnellingskabels geen direct onderdeel zijn van het remsysteem, kunnen ze wel verwarring veroorzaken als ze beschadigd raken of in de war raken met remkabels. Verwisseling tussen de twee kan leiden tot ernstige veiligheidsproblemen en dient daarom vermeden te worden. Zorg ervoor dat versnellingskabels en remkabels correct geïdentificeerd en gescheiden worden om verwarring te voorkomen.

Wanneer fietsremmen vervangen?

Tekenen dat de remmen aan vervanging toe zijn, omvatten niet alleen versleten remblokken, maar ook trage respons, slijtage aan de remranden, of vreemde geluiden tijdens het remmen. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om de remmen onmiddellijk te laten inspecteren en indien nodig te laten vervangen door een fietsenmaker.

Een regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van versleten onderdelen van het remsysteem zorgen voor een optimale veiligheid en prestaties tijdens elke fietsrit. Veiligheid staat voorop bij fietsen, en goed werkende remmen zijn daarbij van onschatbare waarde.