8 producten

per pagina
AGU section rain pants essential women
Vanaf € 84,99
AGU section rain pants essential men
Vanaf € 84,99
AGU Regenbroek Go All Weather
Vanaf € 34,99
AGU Regenbroek basic
Vanaf € 34,99
AGU Go Rain Pants Essential
Vanaf € 55,00
AGU Go kids pants
Vanaf € 39,99
Willex Regenbroek Zwart
Vanaf € 29,99
Willex Regenbroek met opbergtas
Vanaf € 39,99

8 producten

per pagina

Regenbroek

Het meest vervelende van nat worden is dat je lang in een natte broek loopt. Het is erg vervelend als je naar je werk of school gaat als het nat is of als je gaat wandelen. Dit kan worden voorkomen door een regenbroek te dragen over een gewone broek. Maar wat is een goede regenbroek? 

Wat is een goede regenbroek?

Met een goede regenbroek beweeg je gemakkelijk. Een goede regenbroek kan goed ademen (anders wordt je nat van het zweet in plaats van regen). De regenbroek moet natuurlijk waterdicht en luchtdicht zijn om te voorkomen dat vocht door naden en openingen binnendringt. Een goede regenbroek is gemakkelijk aan en uit te trekken.

Weinig fietsers zijn erg lyrisch over de regenbroek. Daarom wordt een regenbroek alleen gedragen als het echt goed regent. De broek moet in ieder geval droog worden gehouden tot je de schuilplaats bereikt. Maar let op: wacht niet te lang met aantrekken, want de natte broek onder de regenbroek droogt niet goed. Pasvorm en instap spelen een ondergeschikte rol, hij moet vooral licht, heel klein en goed betaalbaar zijn.

Regenbroeken met ritsen zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. De ritssluiting zit aan de zijkant van de broek, hierdoor is hij makkelijker te dragen. Regenbroeken zijn ook genderneutraal,  er zijn geen speciale varianten voor mannen of vrouwen. Bij het kopen is het aan te raden om een ​​grotere maat te kopen, omdat deze op een gewone broek gedragen moet worden.