3 producten

per pagina
Protecton ruitensproeiervloeistof -20°C 5 liter
€ 9,99
Valma ruitensproeiervloeistof 5 liter
Alleen online
€ 11,99
Airolube Screenwash Winter 5 L
€ 9,99

3 producten

per pagina

Ruitensproeiervloeistof

Ruitensproeiervloeistof is onmisbaar voor een helder zicht. Zeker in de wintertijd met de laagstaande zon! Halfords heeft antivries ruitenwisservloeistof maar ook ruitenvloeistof voor in de zomer. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Antivries ruitensproeiervloeistof

Antivries ruitensproeiervloeistof, ook wel RSA genoemd, hebben wij met een beschermingsfactor van -15°C tot -45°C. Voor het Nederlandse klimaat heb je meestal voldoende aan -15°C. Ga je echter op wintersport dan is het niet onverstandig om RSA te kopen die werkt tot -45°C. RSA werkt optimaal voor het verwijderen van zoutresten.

Zomer ruitenwisservloeistof

Deze vloeistof kun je 's winters niet gebruiken omdat het zal bevriezen bij vorst. In de zomervariant zitten echter vaak toevoegingen die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld vliegjes op je voorraam makkelijker verwijderd kunnen worden door de ruitenwissers. Daarnaast heeft deze vloeistof vaak een lekker geurtje.

Tips

  • Zeker in de winter verbruik je veel ruitensproeiervloeistof. Zorg voor een reserveflesje in de auto.
  • Gebruik regelmatig de sproeier zodat de leidingen gevuld blijven met de vloeistof én je uiteraard een helder zicht blijft houden.
  • Ook handig voor in de auto om erbij te hebben: een trechter om makkelijk en zonder knoeien te kunnen bijvullen. 

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Het is af te raden om zelf ruitenwisservloeistof te maken. Vloeistoffen zoals spiritus en afwasmiddel kunnen zowel de rubbers als de lak gaan aantasten. Daarnaast heeft spiritus een andere dichtheid dan water. Hierdoor zullen deze vloeistoffen zich in het reservoir van elkaar gaan afscheiden. Het water kan hierdoor alsnog gaan bevriezen met alle gevolgen van dien!

Bijvullen

Wanneer je overgaat van zomer- naar wintervloeistof of vice versa, is het aan te raden het reservoir zoveel mogelijk eerst op te maken. Wanneer het reservoir bijvoorbeeld nog voor de helft gevuld is met zomervloeistof en je deze bijvult met RSA zal de vorstbescherming niet optimaal zijn.