18 producten

per pagina
Greenmouse Universele Headset Connection 3.5 mm
€ 9,99
Greenmouse Headset USB-C
€ 9,99
Celly BUZ 2 Bluetooth Oordopjes zwart
Alleen online
€ 34,99
Celly UP300 Stereo Oordopjes 3.5mm Wit
Alleen online
€ 18,99
Celly Oordopjes Stereo USB-C zwart
Alleen online
€ 18,99
Celly Bluetooth headset BH11
€ 24,99
Celly Bluetooth headset BH SNAIL
€ 29,99
Celly Oordopjes Stereo 3.5mm Wit
€ 12,99
Celly Bluetooth Oordopjes Zwart
€ 29,99
Celly true wireless drop slide bk
Alleen online
€ 71,99
Celly Slide1 Bluetooth Oordopjes wit
Alleen online
€ 71,99
Celly slim 1 true wireless bluetooth earphones bk
Alleen online
€ 59,99
Celly slim 1 true wireless bluetooth earphones white
Alleen online
€ 59,99
Celly flip1 bluetooth oordopjes wit
Alleen online
€ 49,99
Celly buz 1 bluetooth oordopjes zwart
Alleen online
€ 39,99
Celly buz 1 bluetooth oordopjes wit
Alleen online
€ 39,99
Celly bh stereo 2 bluetooth oordopjes zwart
€ 24,99
Celly bh stereo 2 bluetooth oordopjes wit
€ 24,99

18 producten

per pagina

Oordopjes

In Nederland is het verboden om als bestuurder van een motorvoertuig tijdens het rijden 'handheld' te bellen. Wat wel mag, is handsfree bellen zonder de handen te gebruiken. Halfords heeft verschillende manieren om op een overzichtelijke en veilige manier handsfree te bellen in de auto.

De wet

Sinds 30 maart 2002 mag je met een mobiele telefoon in de hand niet meer bellen vanuit een rijdende auto. je mag wel bellen als gebruikmaakt van hulpmiddelen waardoor je de telefoon niet vasthoudt. Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een headset (koptelefoon met snoer naar telefoon), een carkit (verbinding via de luidsprekerboxen) of een ingebouwde telefoon. De wet stelt verder geen eisen aan deze hulpmiddelen. Bij overtreding van het verbod geldt een boete van € 180. Bromfietsers betalen € 120.. Ook kan je mobiele telefoon in beslag worden genomen.

De carkit

De inbouw van een carkit is een handeling die over het algemeen eenvoudig uitgevoerd kan worden. Een carkit wordt geïnstalleerd op een plaats op het dashboard waar het zicht niet belemmerd kan worden zonder aan functionaliteit in te boeten. Denk hierbij aan een bevestiging op het stuur of in de buurt van de radio. De meeste moderne telefoons zijn uitgerust met bluetooth voor in de auto. Handsfree bellen met bluetooth is eenvoudig en bovendien veilig.

Door gebruik te maken van bluetooth in de auto kan een verbinding tussen de telefoon en de carkit gemaakt worden. Hierbij zenden zowel de carkit als de telefoon een bluetoothsignaal uit waarmee een unieke verbinding wordt gelegd. Op het moment dat er gebeld wordt, schakelt de radio automatisch uit en kan er met een stemcommando of een druk op de knop opgenomen worden. De beller klinkt nu luid en duidelijk door de speaker en de autobestuurder wordt middels een microfoontje verstaanbaar gemaakt. Zowel het opnemen als afsluiten van een gesprek kan nu handsfree in de auto.