12 producten

per pagina
Dresco CO2 Pomp Inclusief 16g CO2 Patroon
Alleen online
€ 19,99
Dresco Mini Hogedruk Pomp 24
Alleen online
€ 12,49
SKS Hogedrukpomp Air X Press Control
€ 24,99
SKS Hogedrukpomp Air X Press 8.0
€ 27,99
Simson SIMSON HOGEDRUKPOMP
€ 33,49
SKS Hogedrukpomp Airworx 10.0 antraciet
€ 42,99
Simson Hogedrukpomp Basic
€ 16,49
Simson Hogedrukpomp Excellent
€ 24,99
SKS Airstep Digi
€ 79,99
SKS Rennkompressor (E.V.A. Slangaansluiting)
€ 69,99
SKS Rennkompressor (Multivalve Slangaansluiting)
€ 69,99
SKS Universele Pompenkop
€ 8,99

12 producten

per pagina

Hogedruk fietspomp

Wil je de band van je fiets gemakkelijk zelf kunnen oppompen? Voor een hogedruk fietspomp én voor uitstekend advies en service moet je naar Halfords toe!

Fietspomp met hogedruk

Een hogedruk fietspomp met manometer is erg handig in huis. Hierdoor lees je nauwkeurig de bandenspanning van een fietsband af. Op een vlakke ondergrond geldt: hoe hoger de bandenspanning, hoe minder de band vervormt. De rolweerstand is lager en de snelheid is hoger. Daarom kunnen de banden van de racefiets hard worden opgepompt. Voor zachte bosgrond geldt: hoe lager de bandenspanning, hoe lager de rolweerstand. Zachtere banden kunnen hobbels op de weg beter opvangen. Die zakt minder diep, waardoor de fiets minder vertraagt.

Bandenspanning

Bij een hoge bandenspanning heeft de band een langere levensduur door minder bandenslijtage. Door de lagere rolweerstand is de kans op een lekke band kleiner en is de circulatie lichter. Hoe lager de rolweerstand, hoe groter de actieradius van de elektrische fiets; de accu zal niet snel leeg raken waardoor je met ondersteuning langer kunt fietsen.

Een lage bandenspanning kan echter wel voor meer comfort zorgen, omdat het schokken beter kan opvangen en een sterke grip op de weg heeft, wat ook handig is bij besneeuwde en gladde winters. Daarom is het erg belangrijk om de bandenspanning te controleren met een manometer.