13 producten

per pagina
Pingi Luchtontvochtiger 150 gram
€ 7,99
Pingi Auto-Ontvochtiger 300gr NL/FR
€ 10,99
Pingi Auto-Ontvochtiger dubbel pack
€ 19,99
Pingi XL Double Pack
€ 16,99
Pingi XXL Auto Ontvochtiger 1KG
€ 9,99
Pingi Elektrisch Oplaadbaar Auto Ontvochtiger
€ 22,99
Cascada Digital Ultrasonic Humidifier 4L
€ 69,00
Sonax Anticondens ruitenspons
€ 4,19
Protecton Anti-condensdoek
€ 2,19
Pingi Luchtontvochtiger 300 gram
€ 10,99
Rain-X Anti-Nevel 200ml
€ 13,99
Pingi Luchtontvochtiger 350 gram Duo Pack
€ 19,99
Pingi Luchtontvochtiger Mega 1000 gram + Clip
€ 15,99

13 producten

per pagina

Anti-condens

Niets zo vervelend als beslagen ramen. Niet alleen vervelend maar ook erg onveilig. Met een goed anti-condensproduct kun je condens bestrijden of voorkomen. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

 

Condens voorkomen

Condens kun je in basis het beste voorkomen zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van anti-condens. Condens in de auto krijg je door een hoge luchtvochtigheid in de auto. De condens zal neerslaan op de koudste oppervlakken. Over het algemeen zijn dit je ramen. Condens krijg je vooral door:

  • veel personen in de auto
  • te weinig ventilatie
  • koude ramen
  • natte kleding

Luchtontvochtiger

Zorg voor voldoende ventilatie door een raampje open te zetten of je ventilatiesysteem op een hoge stand te zetten. Tevens kun je condens voorkomen door een goede luchtontvochtiger in de auto te plaatsen. Bij Halfords vind je de Pingi luchtontvochtigers. Deze herbruikbare zakjes nemen vocht op en houden dit vast. Wanneer de Pingi verzadigd is met vocht kun je deze weer herbruiken door het zakje enkele minuten in de magnetron te doen of door deze een paar uur op een verwarming te leggen.

Anti-condens producten

Wanneer de autoramen tóch regelmatig beslaan kun je de ramen behandelen met een anti-condensdoekje of een anti-condensspray. Beide producten laten een laagje achter op je ramen waardoor vocht en condens zich minder makkelijk kunnen hechten. Bij Halfords vind je anti-condens van Rain-X, Protecton, Sonax en Valma.

Airconditioning als ontvochtiger

Wanneer je auto is voorzien van een airconditioning  is deze zeer goed te gebruiken om je ruiten te ontwasemen. De meeste airco's hebben een speciale stand om snel de ramen vrij te maken van condens. De airco haalt in hoog tempo het vocht uit de lucht en voert deze af buiten de auto. Het beste werkt dit wanneer de airconditioning op de stand binnencirculatie wordt gezet. Hierdoor wordt de lucht steeds droger.

Let op: gebruik deze stand niet te lang vanwege het gebrek aan frisse lucht die je dan krijgt. Tevens zorgt deze stand ervoor dat de ramen juist wél gaan beslaan als je deze gebruikt zonder de airco aan te zetten.