Wax & polish

Autowax is er in allerlei verschillende soorten en maten. Het verschil zit hier in de hardheid en de werkingsduur van de wax.  Bij Halfords bieden wij ook verschillende polish of wel polijstmiddelen aan. De polish wordt gebruik om kleine krasjes te behandelen waardoor je auto meer glas krijgt. Het polijsten van een auto kan met de hand worden uitgevoerd of door gebruik te maken van een polijstmachine. 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Wax

Autowax is er in allerlei verschillende soorten en maten. Het verschil zit hier in de hardheid en de werkingsduur van de wax. Zo is een zachtere wax vaak makkelijker op de auto aan te brengen dan een hardere variant. Dit is niet het enige verschil, de hardheid bepaalt ook de duur van de bescherming. Zo is een vastere variant van de auto wax langer beschermend dan de zachtere variant.
Ook zit er in sommige varianten van de autowax additionele bestandsdelen zoals enzymen of carnauba. Deze additionele componenten hebben invloed op de glans en de duurzaamheid van het product.

De beste manier om de wax aan te brengen is door gebruik te maken van een zogenaamde applicator pad. Voor het uitwrijven van de wax wordt er gebruik gemaakt van een microvezeldoek.
De wax beschermt de lak van de auto tegen invloeden van buitenaf. Dit komt omdat de wax een laagje vormt op de auto waardoor de auto wordt beschermt. De wax zorgt dus eigenlijk voor bescherming en voor uitstraling omdat de wax je auto vaak een glans meegeeft. Daarnaast heeft de wax ook nog als werking dat het waterafstotend is waardoor het water vrijwel direct van je auto wegglijdt.

Polish

Bij Halfords bieden wij ook verschillende polish of wel polijstmiddelen aan. De polish wordt gebruik om kleine krasjes te behandelen waardoor je auto meer glas krijgt. Het polijsten van een auto kan met de hand worden uitgevoerd of door gebruik te maken van een polijstmachine.
Het is wel belangrijk dat bij het aanbrengen van de polish een minuut of 15 wordt gewacht zodat de polish goed intrekt op de delen van de auto. Hierna kan er aan de slag worden gegaan met het uitpoetsen. Het is aan te raden om de polish uit te poetsen met korte en roterende bewegingen..

Merken

Binnen het assortiment polish zijn er bekende merken te vinden zoals Meguiar’s, Armor All, Commandant en Autoglym. Onze favoriete lijn van polish is toch wel de Meguiar’s lijn waar veel hobbyisten ook de voorkeur aan geven.

 

 

 

100 producten

100 producten