5 producten

per pagina
Massload Achterdrager 26/28" verstelbaar mat zwart
Alleen online
€ 44,95
Mirage Bagagedragerverbreder staal zwart
Alleen online
€ 13,95
Bagagedrager verbreder Kratvast zwart
Alleen online
€ 17,95
Simson Bagagedrager verbreder zwart
€ 25,99
Steco Bagagedrager Krat Mee
€ 20,99

5 producten

per pagina

Bagagedrager achter

Bij Halfords vind je een uitgebreid assortiment aan bagagedragers voor de achterkant van je fiets, waardoor je gemakkelijk al je spullen kunt vervoeren tijdens je fietsavonturen.

Bagagedrager achter

Bagagedragers achter zijn een onmisbare toevoeging voor fietsers die meer ruimte nodig hebben voor lange reizen, kampeeruitrusting of zware ladingen. Deze dragers worden stevig aan het achterframe van de fiets bevestigd en zijn ontworpen om een aanzienlijk gewicht te dragen zonder de stabiliteit van de fiets in gevaar te brengen. Achterbagagedragers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, waaronder enkele, dubbele of zelfs drievoudige rekken, afhankelijk van de behoeften van de fietser.

Waarom bagagedrager achter?

  • Stabiliteit: Wanneer bagage aan de achterkant van de fiets wordt geplaatst, blijft het zwaartepunt van de fiets dichter bij de rijder. Dit draagt bij aan een betere stabiliteit tijdens het fietsen, vooral bij hogere snelheden en in bochten. Een achterbagagedrager verdeelt het gewicht gelijkmatig over de achterwielen, wat helpt bij het handhaven van balans en controle over de fiets.

  • Veiligheid: Een bagagedrager aan de achterkant van de fiets kan de zichtbaarheid van de rijder vergroten. Als er grote of omvangrijke ladingen aan de voorkant zouden worden geplaatst, kan dit het zicht van de fietser belemmeren, vooral tijdens het sturen. Door de bagage achterop te plaatsen, behoudt de fietser een helder zicht op de weg en het verkeer.

  • Controle: Het plaatsen van bagage aan de achterkant van de fiets maakt het gemakkelijker om de fiets te controleren, vooral bij manoeuvres zoals het nemen van scherpe bochten of het rijden in drukke omgevingen. Fietsen met een lading aan de voorkant kan de stuureigenschappen van de fiets veranderen, waardoor het moeilijker wordt om nauwkeurig te sturen.

  • Gemak van laden en lossen: Het plaatsen van bagage achterop de fiets maakt het over het algemeen gemakkelijker om te laden en te lossen. Bij het gebruik van een achterbagagedrager is er minder buiging en strekking nodig om items te bevestigen of te verwijderen, in vergelijking met een voorbagagedrager waarbij de lading op een hoger niveau kan worden geplaatst.