Kruipolie & Smeermiddel

Onmisbaar in elke werkplaats of hobbyplek zijn toch wel de kruipoliën en smeermiddelen. Hierdoor krijg je in een mum van tijd vastzittende onderdelen los of verhelp je het piepen. Bekijk snel hieronder waarvoor de verschillende oliën en middelen worden ingezet zodat jij precies weet welk product jij nodig hebt. 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Wat is kruipolie?

Kruipolie is een smeerolie gemaakt uit viscositeit en oppervlaktespanning. Deze olie is dus  perfect te gebruiken om kleine ruimtes in te sprayen. In de praktijk wordt kruipolie vaak gebruikt om roest te voorkomen of objecten te reinigen. Om kruipolie alleen als smeermiddel te gebruiken wordt afgeraden.

Een andere functionaliteit van kruipolie is het losmaken van vastzittende onderdelen zoals vastzittende boutjes of moeren. Dit komt omdat de olie gemakkelijk tussen de tussenruimtes van een object kruipt.  In de praktijk wordt kruipolie in de vorm van flesjes of spuitbussen verkocht.

Wat is smeermiddel?

Smeermiddel is een stof dat gebruikt wordt voor de smering zodat twee elemnten langs elkaar kunnen glijden. Bijvoorbeeld twee componenten uit een motorblok. In de praktijk zijn er twee soorten smeermiddel te definiëren namelijk: vaste en vloeibare smeermiddelen. Vaste smeermiddelen zijn grafiet, boornitride of bijvoorbeeld teflon.

Voor de vloeibare variant wordt er vaak gebruik gemaakt van oliën of een afgeleide variant hiervan. Water wordt ook vaak gebruikt als smeermiddel. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van smeermiddelen op basis van plantaardige oliën zodat dit beter is voor het milieu.

Wat is Multispray?

Multispray wordt ook wel universele olie genoemd en wordt gebruikt voor het smeren, reinigen en het beschermen van verschillende onderdelen van een auto of fiets. Multispray staat bekend om zijn penetrerende en super reinigende werking. In de praktijk wordt multispray ook vaak ingezet voor het verwijderen van verschillende substanties zoals olie, vet of bijvoorbeeld teer. 

Kortom multispray is onmisbaar in een werkplaats en is multifunctioneel inzetbaar.

46 producten

46 producten