Producten 1-24 van 159

per pagina
Simson Achterlicht USB Led Eyes
€ 16,99
Axa Koplamp 706 Batterij 15 Lux
€ 15,95
Axa Koplamp Compactline 20 LUX E-Bike
€ 17,95
Axa Achterlicht Juno Batterij 80mm
€ 16,95
Simson Koplamp USB Led Future
€ 27,99
Spanninga Koplamp Trendo XB zwart
€ 17,99
Axa Koplamp Classic switch zwart
€ 12,99
Ikzi Verlichtingsset LED
€ 5,99
Halfords Verlichtingsset LED
€ 5,99
Axa Achterlicht Run
€ 7,99
Halfords Koplamp LED Retro
€ 6,99
Ikzi spaakverlichting
€ 10,99
Ikzi Verlichtingsset straps zwart
€ 4,99
Ikzi Verlichtingsset straps wit
€ 4,99
Simson Koplamp Led Amaze
€ 12,49
Simson Verlichtingsset Bullet
€ 10,99
Axa Dynamo Hr-Traction
€ 30,99
Spanninga Achterlicht Pixeo XB
€ 11,99
Spanninga Koplamp Galeo XB
€ 12,99
Spanninga Koplamp Trendo XB chroom
€ 18,99
Axa Koplamp City switch
€ 13,99
Axa 8201 Dynamo linkse montage zilver
€ 15,99
Axa Koplamp Classic switch
€ 12,99
Axa Achterlicht Slim
€ 10,99

Producten 1-24 van 159

per pagina

Fietsverlichting

Goede fietsverlichting is onmisbaar, zowel om te zien als om gezien te worden. Ben je op zoek naar een reflector, koplamp, achterlicht of complete verlichtingsset?

Koplamp fiets

Ben je van plan een nieuwe koplamp te kopen? Heb je een koplamp nodig die op batterijen werkt of eentje die op een dynamo werkt? Het voordeel van een dynamo of naafdynamo is dat je nooit last hebt van lege batterijen. Fiets je erg veel en buiten de bebouwde kom, dan is een koplamp op batterijen misschien een betere keuze. Koplampen op batterijen kunnen namelijk een veel hogere lichtopbrengst hebben dan modellen die op een dynamo werken. Veelal werken deze fietskoplampen op oplaadbare batterijen. Dit kunnen normale oplaadbare penlites zijn (AAA of AA), of de accu kan geïntegreerd zijn in de lamp zelf. Bij normale penlites moet je de batterijen vaak uit de behuizing halen om op te laden. Bij geïntegreerde modellen moet je meestal de complete lamp aan de oplader aansluiten. Daarnaast zijn er nog koplampen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik met de accu's van e-bikes. Uiteraard kun je altijd een "gewone" batterij koplamp gebruiken op een e-bike.

Bijna alle koplampen zijn voorzien van LED verlichting. LED's hebben een hoge lichtopbrengst in combinatie met een laag energieverbruik. Ideaal dus voor op de fiets! Achterlichten hebben wij ook voor gebruik met dynamo's, op batterijen of die werken op de accu van een e-bike. Er zijn modellen die je op het achterspatbord bevestigd, aan de bagagedrager of achterlichten die je vast kunt maken aan bijvoorbeeld je zadelstang. Wil je een goedgekeurd achterlicht? Bekijk dan de modellen met het RAI keurmerk.

Verlichtingsset fiets

Er zijn ook complete verlichtingssets die bestaan uit een koplamp en een achterlicht. Dit kunnen simpele LED-lampjes zijn die je met een rubberbandje aan je stuur bevestigd. Er zijn echter ook verlichtingssets met een hele hoge lichtopbrengst. Deze setjes zijn bijvoorbeeld geschikt voor de mountainbike of racefiets. Uiteraard kun je deze ook op een gewone stadsfiets gebruiken. 

RAI keurmerk fietsverlichting

RAI keurmerk fietsverlichtingHet RAI Keurmerk Fietsverlichting stelt eisen aan de lichtverdeling van de voor- en achterlamp en aan de wijze van montage; het product moet vast op een fiets monteerbaar zijn en voorzien van een (retro)reflector.

 DEKRA onderzoekt of de producten voldoen aan de gestelde technische eisen die zijn verbonden aan de toekenning van 1, 2 of 3 sterren.

Goedgekeurde verlichting kun je herkennen aan het gele logo dat je hier ziet.

Fietsverlichting en de wet

Bij slecht zicht en in het donker ben je als fietser verplicht een voorlicht en achterlicht te gebruiken. Hiervoor mogen losse lampjes gebruikt worden. Tevens moet de fiets voorzien zijn van reflectie aan de achterkant, op de trappers en op de banden of spaken. Dit laatste is omdat je dan ook van opzij goed zichtbaar bent.

Regels voor vaste fietsverlichting

 • Koplamp: wit of geel licht
 • Achterlicht: rood licht
 • Zowel voor als achter moet het licht recht voor- of achteruit schijnen
 • Verlichting mag niet knipperen

Voor fietsen met twee voorwielen gelden nog extra regels: aan de voorkant moet je twee witte of gele lampen voeren waarvan er eentje links en eentje rechts van het midden moet zitten. Deze koplampen moeten beide even ver uit het midden zitten.

Regels voor losse fietsverlichting

 • Koplamp: wit of geel licht
 • Achterlicht: rood licht
 • Zowel voor als achter moet het licht recht voor- of achteruit schijnen
 • Verlichting mag niet knipperen
 • Zorg dat de lampjes niet afgedekt worden door bijvoorbeeld kleding, fietstassen of bagage
 • Losse lampjes mogen vastgemaakt worden aan kleding of tassen
 • Lampjes alleen bevestigen aan het bovenlichaam en niet op het hoofd, benen of armen