Fietsslot

Halfords verkoopt een groot assortiment aan fietssloten. Bij Halfords koop je onder andere Beugelsloten, insteeksloten, kabelsloten, kettingsloten en ringsloten.

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Fietssloten

Een goed fietsslot schrikt dieven af en voor veel fietsverzekeringen moet je een goedgekeurd fietsslot gebruiken om gedekt te zijn tegen diefstal. Met een goed fietsslot laat je je stalen ros met een goed gevoel achter. Zo hoef je je niet telkens af te vragen of hij gestolen wordt als je een rondje door de stad gaat maken of als hij de hele dag bij de bushalte staat te wachten tot je terug komt van je werk.

Soorten fietssloten

Veel gebruikte sloten zijn het kettingslot, beugelslot, insteekslot en het kabelslot. Een ringslot zit vaak al gemonteerd op de fiets bij aanschaf en wordt eigenlijk alleen vervangen als deze defect is. Voor E-bikes kun je het beste een gecertificeerd slot aanschaffen. De E-bike sloten hebben minimaal ART 2 of 3 klasse.

Kettingslot

Kettingslot AxaEen kettingslot is zo'n beetje het meest gebruikte fietsslot. Van belang voor de sterkte van het slot is uiteraard de ketting maar ook het soort slot. Hoe dikker de ketting hoe moeilijker deze is door te zagen of te knippen. Het voordeel van een kettingslot is dat je deze ook makkelijk om vaste voorwerpen heen kunt leggen. Denk hierbij aan lantaarnpalen, hekwerken of andere fietsen. Kettingsloten zijn ook geschikt voor scooters. Let er dan wel op dat het slot lang genoeg is en indien je een diefstalverzekering hebt  controleer dan de ART classificatie. De meeste verzekeraars vereisen een slot van minimaal ART 3 klasse. Handig: een kettingslot past  opgerold makkelijk in bijvoorbeeld je fietstas of in de bergruimte van jouw scooter.

> Bekijk hier kettingsloten van onder andere Halfords, Abus en Axa.

Insteekslot

Insteekslot Abus Een variant van het kettingslot is een insteekslot. Dit slot is in basis ook een kettingslot met dit verschil dat je deze in een beugelslot kunt steken. Dit beugelslot zit bijna altijd standaard op een (elektrische)fiets. Het insteekslot doe je bijvoorbeeld om een lantaarnpaal om het vervolgens in het beugelslot van jouw fiets te steken. Voordeel is dat je maar één sleutel nodig hebt om je fiets op twee manieren te beveiligen. Insteeksloten zijn eigenlijk nooit geschikt voor scooters.

Let op: het bestaande beugelslot op jouw (elektrische) fiets moet wel geschikt zijn voor een insteekslot en niet elk merk insteekslot past op elk merk beugelslot.

> Bekijk hier insteeksloten van Abus, Axa en Trelock.

Beugelslot

Beugelslot Een beugelslot is een sterk slot waarmee je jouw (elektrische) fiets ook kan vastzetten aan een hek of paal. Beugelsloten zijn niet flexibel en kunnen lastiger mee te nemen zijn. Zo kun je een kettingslot bijvoorbeeld makkelijk om je zadelpen meenemen. Met een beugelslot is dit wat onhandiger. Met een fietstas of speciale montagebeugels is dit probleem echter al snel opgelost. Met een montagebeugel kun je het slot makkelijk vervoeren door het aan het fietsframe te klikken.

Let op: de kleinere varianten van dit slot zijn niet of nauwelijks geschikt om je scooter vast te zetten aan een paal of hek. Dit vanwege de dikte van de velgen en banden van scooters.

> Bekijk hier beugelsloten van Abus, Axa en Halfords.

Kabelslot

Halfords kabelslotEen kabelslot is eigenlijk een lichtere variant van het kettingslot. Kabelsloten kun je gebruiken voor goedkopere of oudere fietsen, kinder- of loopfietsen of bijvoorbeeld skelters. Een kabelslot heeft dezelfde voordelen als een kettingslot: makkelijk mee te nemen, lang genoeg om het slot ergens omheen te leggen  en ook geschikt om bijvoorbeeld twee fietsen aan elkaar vast te maken.

Halfords verkoopt kabelsloten van onder andere de merken Abus, Axa, Djeno, Mila en het eigen huismerk.

> Bekijk hier kabelsloten.

Anti-diefstal tips

Een goed fietsslot is een eerste vereiste om het dieven moeilijk te maken. Toch zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je jouw fiets, elektrische fiets of scooter op slot zet.

  • gebruik twee verschillende sloten. Sommige dieven zijn gespecialiseerd in één type slot. Op deze manier maak je het ze een stuk lastiger
  • zet je fiets op een punt waar goed zicht op is. Dieven houden niet van bekijks
  • zet je fiets echter ook niet op een punt waar het enorm druk is. Hier hebben mensen juist minder aandacht voor anderen
  • laat je slot niet op de grond hangen. Dieven kunnen dan meer kracht zetten met een betonschaar door daar met de voeten op te duwen en ze kunnen met een zwaar voorwerp het slot proberen kapot te slaan
  • probeer het slot altijd door je frame en je voorwiel aan een vast voorwerp vast te zetten zoals een fietsrek of een paal
  • wanneer er geen vast voorwerp in de buurt is zet dan meerdere fietsen aan elkaar vast

Bekijk hierboven alle fietssloten van de merken Abus, Axa, Djeno, Mila, Python, Trelock en ons eigen huismerk.

136 producten

136 producten