19 producten

per pagina
Simson Broekklemmen Kunststof
€ 6,79
AGU Handschoen essential black populair XS
€ 24,99
AGU Handschoen essential black populair S
€ 24,99
AGU Handschoen essential black populair M
€ 24,99
AGU Handschoen essential black populair L
€ 24,99
AGU Handschoen essential black populair XXL
€ 24,99
AGU Handschoen essential black populair XXXL
€ 24,99
AGU Handschoen essential white populair XS
€ 24,99
AGU Handschoen essential white populair S
€ 24,99
AGU Handschoen essential white populair M
€ 24,99
AGU Handschoen essential white populair XL
€ 24,99
AGU Handschoen essential white populair XXL
€ 24,99
Basil Handwarmers
Alleen online
€ 23,99
AGU handschoen essential hivis XS
€ 34,99
AGU handschoen essential hivis S
€ 34,99
AGU handschoen essential hivis M
€ 34,99
AGU handschoen essential hivis L
€ 34,99
AGU handschoen essential hivis XL
€ 34,99
AGU handschoen essential hivis XXL
€ 34,99

19 producten

per pagina

Fietskleding

Fietskleding kan een tocht maken of breken. Of je nu voor een korte rit over de weg rijdt of een lange reis met een racefiets, met goede fietskleding is fietsen veel gemakkelijker. Ook als je het bos in wilt duiken en lang op een mountainbike wilt rijden, kun je mountainbikekleding dragen want deze is speciaal op maat gemaakt voor mountainbikes, wat ook goed is.

Fietsen kan erg leuk zijn als je comfortabel kunt bewegen zonder last te hebben van zadel- of spierpijn. De juiste fietsuitrusting is hierbij erg belangrijk. Het dragen van goede fietskleding kan veel problemen voorkomen en het fietsen leuker maken.

Wat is goede fietskleding

Goede fietskleding draag je aangesloten zodat het niet alle kanten op valt maar het mag nooit beknellen. Daarnaast moet fietskleding comfortabel zitten maar wel voldoende ondersteuning bieden en temperatuur en vocht regelen. Afhankelijk van het jaargetijde en de inspanning is het dus belangrijk om de juiste kleding te kiezen. Daarnaast is er weinig verschil op basis van geslacht. Halfords biedt zowel fietskleding dames, heren en unisex. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van fietskleding

Zorg voor fietskleding die goed past en kies voor materialen die passen bij de omstandigheden. Het dragen van lagen is een aanrader omdat je dan tijdens de fietstocht kledingstukken kunt wisselen. Daarnaast heb je te maken met verschillende weersinvloeden, het is dus altijd verstandig om voor een tocht even de weersvoorspellingen te checken. Zeker in Nederland is een goede regenjas een must, goede handschoenen mogen ook niet ontbreken omdat deze zorgen voor het opvangen van schokken.

Wat is de basis voor een goede fietskleding outfit

  • Een basic fietsjersey met korte mouwen kun je van 15 tot 30 graden dragen. Je kunt deze combineren met verschillenden onder shirts afhankelijk van de temperatuur.

  • Een goede fietsbroek of bibshort (met bretels) met een goede zeem is misschien wel het allerbelangrijkste fietskledingstuk.

  • Daarnaast mogen een paar arm- en beenstukken niet ontbreken. Deze zijn ideaal tijdens de vroege start van een voor- of najaarsrit wanneer het nog fris is. Tijdens de tocht kun je deze arm- en beenstukken eenvoudig uittrekken en opbergen in de achterzak van jouw fietsshirt.

  • Een goede regenjas zorgt niet alleen voor bescherming tegen de regen maar je kunt hem ook gebruiken als windbreaker. Ideaal dus in voor- en najaar wanneer het wat frisser begint te worden of bij een afdaling in de bergen.

  • Goede fietssokken geven voldoende warmte maar absorberen ook vocht.

  • Fietshandschoenen zorgen ervoor dat je geen last krijgt van tintelende handen daarnaast kun je ze ook gebruiken om het zweet weg te vegen.

  • Een fietsbril is ook aan te raden, deze zorgt niet alleen voor bescherming tegen de zon maar voorkomt ook dat het zicht ontnomen wordt door vuil of vliegjes.

  • Vanzelfsprekend mogen goede fietsschoenen en een veilige fietshelm niet ontbreken.