Banden & velgen

De banden van je auto zijn een belangrijk onderdeel van je auto en geven je auto ook net dat stukje uitstraling. Belangrijk voor deze uitstraling is dat de velgen goed worden onderhouden en schoon zijn. De beste methode om je velgen te reinigen is door gebruik te maken van warm water, een biologische shampoo die goed afbreekbaar is, een spons naar keuze en eventueel kan je ook gebruik maken van een borstel. 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Hoe maak je je velgen goed schoon?

Maar hoe maak je velgen op een verantwoorde manier schoon. Lees hieronder ons uitgebreide stappenplan zodat jij je velgen weer terugbrengt in de originele staat.

Stap 1: Het schoonmaken van de volgen met een velgenreiniger
In de praktijk zien we vaak mensen hun velgen schoonmaken met een emmer warm water en een sopje. Dit gaat soms aardig lastig omdat de remstof zich vast heeft gehecht aan de velgen, deze remstof komt vrij door de warmte die geproduceerd wordt tijdens het remmen.
Het is aan te raden om eerst de twee velgen aan de ene kant te behandelen en daarna de andere twee velgen aan de andere kant. Anders kan het zo zijn dat de reiniger gaat indrogen op de velgen met alle gevolgen van dien.

Stap 2: Borstelen en wassen van de velg
Voor het borstelen van de velgen raden wij aan een velgenborstel te gebruiken omdat deze in tegenstelling tot een normale borstel een grotere kop heeft. Hierdoor gaat het vuil sneller weg en probeer ook de gehele velg te behandelen. Na het verwijderen van het vuil moet je de velg afwassen met een shampoo. Kijk hiervoor eens naar de lijn met Meguiar’s producten bij Halfords. Dit merk is het populairst onder vakmensen en hobbyisten.

Stap 3: Afspuiten van de velgen.

Als je de vorige twee stappen hebt doorlopen is het belangrijk dat de velgen gaat schoonspuiten. Hierdoor verwijder je de resterende stukjes vuil en restanten van het schoonmaak middel. Hierdoor zien je velgen er weer als nieuwe uit. Daarnaast voorkom je verkleuringen op je velg door de restanten van het schoonmaakmiddel die anders waren blijven zitten.

36 producten

36 producten