Retourneren

Hoe kun je retourneren?

Een bestelling kan alleen geretourneerd worden naar het adres van waaruit deze is verzonden. 

 • Vul het retourformulier in (www.halfords.nl/retourformulier). Hierop krijg je spoedig reactie via de mail met daarin het adres waar je de retour order heen dient te sturen. LET OP: het factuur adres is geen retour adres.
 • Gemaakte retourkosten naar retouradres zijn voor consument.
 • Een vanuit de winkel geleverde, gekochte of afgehaalde order dient alleen in die betreffende winkel te worden teruggebracht. (verzenden naar deze winkel is ook toegestaan, dit is op eigen kosten).
 • Voor foutief verzonden retouren, kunnen extra gemaakte kosten in rekening gebracht worden.
 • Als de goederen die je online besteld en geleverd hebt gekregen niet bevallen, dan kun je die binnen 14 dagen zonder opgave van reden retourneren.

 

Retourneren in de winkel
In geval een order verzonden of afgehaald is vanuit een specifieke Halfords winkel kun je alleen retourneren in diezelfde winkel (gratis)! hoe doet je dit?

 • Kies de winkel van waaruit je order is verzonden of afgehaald. Controleer vooraf even de openingstijden.
 • We verzoeken je om de retour aan te melden via www.halfords.nl/retourformulier.
 • Verpak de artikelen en alle toebehoren in de originele staat en verpakking conform de door ondernemer verstrekte instructies. (indien redelijkerwijs mogelijk)
 • Neem pakbon en factuur mee en overleg deze in de winkel.
 • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug via de methode waarmee je betaald hebt. De retourkosten zijn wel voor jouw rekening.
 • Creditcard of mastercard betalingen proberen wij ook zo snel mogelijk te verwerken maar dit kan soms wel tot 6 weken duren. Afhankelijk van je creditcard maatschappij.

 

Retourneren via pakketpost (kosten consument)

 • We verzoeken je om de retour aan te melden via www.halfords.nl/retourformulier
 • Verpak de artikelen weer in de onbeschadigde originele verpakking. (indien redelijkerwijs mogelijk)
 • Tevens dien je het pakket degelijk te verpakken. Indien de verpakking beschadigd is, kan het zijn dat deze onkosten verrekend worden.
 • Stuur je pakketje samen met het retourformulier (deze ontvang je per email) op naar het op de orderbevestiging vermelde adres
 • Verstuur je pakket via een PostNL punt of DHL parcelshop en bewaar je verzendbewijs totdat de retour door ons is afgehandeld.
 • Na ontvangst van de retourzending sturen wij je een bevestiging per e-mail.
 • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug via de methode waarmee je betaald hebt. De retourkosten zijn wel voor jouw rekening.
 • Creditcard of mastercard betalingen proberen wij ook zo snel mogelijk te verwerken maar dit kan soms wel tot 6 weken duren. Afhankelijk van je creditcard maatschappij.
 •  Voor foutief verzonden retouren, kunnen extra gemaakte kosten in rekening gebracht worden


Wettelijk heroepingsrecht (alleen in geval van online aankopen)

Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden de online koopovereenkomst te herroepen.
Het wettelijke recht tot herroeping bedraagt 14 dagen vanaf de dag dat jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de volledige order in bezit hebt genomen. Verpak de artikelen en alle toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele staat en verpakking en conform de door ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies. (zie de Algemene Voorwaarden, Artikel 6 - Herroepingsrecht). Wanneer de verkoper het product heeft gefinancierd, bijvoorbeeld door het verstrekken van een lening, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht.

De eenvoudige methode

Je mag de overeenkomst ook herroepen door je online-bestelling zonder commentaar te retourneren. Voor zover er wegens omstandigheden geen afwijkende situatie ontstaat, wordt jouw retour van de goederen zonder commentaar als herroepingsverklaring waargenomen. Om de herroepingstermijn na te komen, volstaat het om de goederen voor verstrijken van de termijn van herroeping (14 dagen na ontvangst volledige order) zonder commentaar te retourneren.
Wanneer je goederen retourneert stuur dan in ieder geval je pakbon of het formulier van herroeping mee zodat we de juiste informatie hebben om de retour snel en netjes af te handelen.

Gevolgen van herroeping

Indien je deze overeenkomst herroept, dienen wij alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, inclusief verzend- en betaalkosten, onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je mededeling over de herroeping van deze overeenkomst, terug te betalen. Wij mogen met de terugbetaling wachten totdat wij de goederen retour hebben ontvangen of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. De retourkosten zijn wel voor jouw rekening.

Terugbetaling

Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde methode die jij voor de oorspronkelijke transactie hebt toegepast. Tenzij er nadrukkelijk iets anders met jou is overeengekomen; in geen geval worden jouw kosten voor deze terugbetaling berekend. De termijn waarbinnen het geld weer op jouw rekening staat is afhankelijk van de door jou gekozen methode. Daar heeft Halfords geen invloed op en is afhankelijk van de partij van de door jou gekozen methode.
Wij mogen wachten met terugbetaling totdat wij de goederen weer van jou in ontvangst hebben genomen of tot jij aantoont dat je de goederen hebt geretourneerd, al naar gelang welk geval eerder van toepassing is.

Binnen 14 dagen herroepen en retourneren

Je dient je bestelde producten onverwijld en in ieder geval binnen 14 dagen, vanaf de dag waarop jij ons over de herroeping van de overeenkomst hebt geïnformeerd, naar één van de Halfords te retourneren. De termijn wordt nagekomen mits je de goederen voor het verstrijken van de termijn van 14 dagen retourneert. De kosten van de retournering zijn voor jouw rekening (afgeven in een Halfords winkel is gratis).

Waardevermindering

Je dient de waardevermindering van de goederen slechts voor jouw rekening te nemen als deze waardevermindering het gevolg is van het hanteren van de goederen, verdergaand dan nodig is om de aard, de kenmerken en het functioneren van de goederen vast te stellen: uitpakken, passen, en bekijken is geen probleem, maar de producten beschadigen is natuurlijk niet geoorloofd. Wij moeten de geretourneerde producten nog in een nieuwstaat kunnen verkopen. In de orginele, onbeschadigde verpakking. Indien er duidelijke gebruikers sporen aanwezig zijn, de orginele verpakking beschadigd is of het product beschadigd is, zullen we niet het volledige aankoopbedrag terug betalen. Voor een fiets geldt dat je deze kan bekijken er er even op gaat zitten zodat je goed kan inschatten of je de juiste keus hebt gemaakt. Natuurlijk kun je er ook even kort op rijden, maar let wel op dat je de fiets schoon, heel en netjes houdt. Een gebruikte fiets kunnen wij namelijk niet meer voor de nieuwprijs verkopen, In dat geval kan het zijn dat je niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt.

Modelformulier herroeping

Met het modelformulier voor herroeping vervullen wij slechts onze wettelijke informatieplicht. Het is niet noodzakelijk dat je ons de herroeping apart, bijvoorbeeld m.b.v. het formulier, mededeelt. Een retournering van de goederen zonder commentaar is als herroepingsverklaring voldoende.

Download het modelformulier herroeping Klik hier