Retourneren

Retourneren? Wij houden het graag simpel!

Als de goederen je niet bevallen dan kun je die binnen 14 dagen zonder opgave van reden retourneren.

 • Pak de goederen die je wilt retourneren in
 • Breng of stuur de goederen terug
 • Na ontvangst van de goederen storten wij het volledige factuurbedrag inclusief verzendkosten direct terug. De kosten voor het retourneren zijn voor kosten van de koper.

Gratis retourneren in alle Halfords winkels

Je kunt je bestelling in alle winkels retourneren, er is wellicht een Halfords winkels bij jou in de buurt. Retourneren in de winkel is gratis.

Wil je weten of er een Halfords winkel bij jou in de buurt is? Klik op onderstaande button!

Winkel zoeken

Hoe kun je retourneren?

Je kunt de artikelen op twee manieren retourneren:

 1. Afgeven bij één van onze winkels (gratis)
 2. Voor kleinere artikelen: terugsturen via pakketpost (vanaf 5,00 euro)
 3. Grote artikelen zoals fietsen, dakkoffers en fietsdragers in overleg met de winkel. De prijs hiervan is afhankelijk van het product.

 

Retourneren in de winkel (gratis)

 • Kies de winkel waar je wilt retourneren. Controleer vooraf even de openingstijden
 • Verpak de artikelen daar waar mogelijk weer in de originele verpakking
 • Neem pakbon en factuur mee en overleg deze in de winkel
 • Zodra wij de retour hebben ontvangen betalen wij je aankoop bedrag terug via de methode waarmee je betaald hebt (iDeal, creditcard, Paypal of contant)

Retourneren via pakketpost (vanaf 5,00)

 • Verpak de artikelen daar waar mogelijk weer in de originele verpakking
 • Vouw deze pakbon zodanig dat alleen het retour adres zichtbaar is en plak deze op je pakket die je retour stuurt
 • Verstuur je pakket via een PostNL punt (vanaf € 6,75) of DHL parcelshop (vanaf € 5,00) en bewaar je verzendbewijs totdat de retour door ons is afgehandeld
 • Na ontvangst van de retourzending sturen wij je een bevestiging per e-mail.
 • Zodra wij de retour hebben ontvangen betalen wij je aankoop bedrag terug via de methode waarmee je betaald hebt (iDeal, creditcard, Paypal of contant)

WETTELIJK HERROEPINGSRECHT

Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden deze overeenkomst te herroepen.
Het wettelijke recht tot herroeping bedraagt 14 dagen vanaf de dag dat jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de volledige order in bezit hebt genomen.

De ingewikkelde methode

Om je recht van herroeping waar te nemen, dient je ons via een duidelijke verklaring (bijv. een per post verstuurde brief of e-mail) te informeren over je besluit om deze overeenkomst te herroepen. Hiervoor kun je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping (deze kun je hier downloaden), maar dit is niet verplicht. Wil je per post je herroepingsrecht uitoefenen, dan kun je het ingevulde formulier richten aan bovenstaand postadres, of mailen naar klantenservice@halfords.nl

De eenvoudige methode

Je mag de overeenkomst ook herroepen door je bestelling zonder commentaar te retourneren. Voor zover er wegens omstandigheden geen afwijkende situatie ontstaat, wordt jouw retour van de goederen zonder commentaar als herroepingsverklaring waargenomen. Om de herroepingstermijn na te komen, volstaat het om de goederen voor verstrijken van de termijn van herroeping (14 dagen na ontvangst volledige order) zonder commentaar te retourneren.

Wanneer je goederen retourneert stuur dan in ieder geval je pakbon of het formulier van herroeping mee zodat we de juiste informatie hebben om de retour snel en netjes af te handelen.

Gevolgen van herroeping

Indien je deze overeenkomst herroept, dienen wij alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, inclusief verzend- en betaalkosten, onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je mededeling over de herroeping van deze overeenkomst, terug te betalen. Wij zullen de terugbetaling echter direct voor je in gang zetten zodra wij de goederen retour hebben. Over het algemeen zul je binnen 2-3 dagen het geld weer op je rekening hebben staan.

Terugbetaling

Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde methode die jij voor de oorspronkelijke transactie hebt toegepast, tenzij er nadrukkelijk iets anders met jou is overeen gekomen; in geen geval worden jouw kosten voor deze terugbetaling berekend. De termijn waarbinnen het geld weer op jouw rekening staat is afhankelijk van de door jou gekozen methode. Daar hebben wij geen invloed op dat is afhankelijk van de partij van de door jou gekozen methode.
 
Als indicatie gelden de volgende termijnen:

betaalwijze terug betaal periode
ideal 1-3 werkdagen
creditcard Afhankelijk van issuer / kaart uitgevende instantie. Je vindt je refund op het maandoverzicht van jouw creditcard
paypal 1-14 werkdagen afhankelijk van jouw paypal account
betaal garant - achteraf betalen Zie iDeal, Creditcard of Paypal. Je betaalt namelijk achteraf met één van de drie hierboven genoemde betaalmethoden
contant of pin direct


Wij kunnen een terugbetaling weigeren totdat wij de goederen weer van jou in ontvangst hebben genomen of tot jij aantoont dat je de goederen hebt geretourneerd, al naar gelang welk geval eerder van toepassing is.

Binnen 14 dagen herroepen en retourneren

Je dient je bestelde producten onverwijld en in ieder geval binnen 14 dagen, vanaf de dag waarop jij ons over de herroeping van de overeenkomst hebt geïnformeerd, naar één van de Halfords te retourneren. De termijn wordt nagekomen mits je de goederen voor het verstrijken van de termijn van 14 dagen retourneert. De kosten van de retournering zijn voor jouw rekening (afgeven in een Halfords winkel is gratis).

Waardevermindering

Je dient de waardevermindering van de goederen slechts voor jouw rekening te nemen als deze waardevermindering het gevolg is van het hanteren van de goederen, verdergaand dan nodig is om de aard, de kenmerken en het functioneren van de goederen vast te stellen: uitpakken, passen, en bekijken is geen probleem, maar de producten beschadigen is natuurlijk niet geoorloofd. Wij moeten de geretourneerde producten nog in een nieuwstaat kunnen verkopen.

Voor een fiets geldt dat je deze kan bekijken er er even op gaat zitten zodat je goed kan inschatten of je de keus hebt gemaakt. Natuurlijk kun je er ook even kort op rijden, maar let wel op dat je de fiets schoon, heel en netjes houdt. Een gebruikte fiets kunnen wij namelijk niet meer voor de nieuwprijs verkopen, In dat geval kan het zijn dat je niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt.

Modelformulier herroeping

Met het modelformulier voor herroeping vervullen wij slechts onze wettelijke informatieplicht. Het is niet noodzakelijk dat je ons de herroeping apart, bijvoorbeeld m.b.v. het formulier, mededeelt. Een retournering van de goederen zonder commentaar is als herroepingsverklaring voldoende.

Download modelformulier voor herroeping