Retourneren

Retourneren? Wij houden het graag simpel!

Als de goederen je niet bevallen dan kun je die binnen 14 dagen zonder opgave van reden retourneren.

Meld je Retour aan via www.halfords.nl/retourformulier

 • Pak de goederen die je wilt retourneren in
 • Breng of stuur de goederen terug
 • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. De kosten  voor het retourneren zijn voor kosten van de koper.

Gratis retourneren in alle Halfords winkels

Je kunt je bestelling in alle winkels retourneren, er is wellicht een Halfords winkel bij jou in de buurt. Retourneren in de winkel is gratis

Wil je weten of er een Halfords winkel bij jou in de buurt is? Klik op onderstaande button!


Winkel zoeken

Hoe kun je retourneren?

Je kunt de artikelen op drie manieren retourneren:

 1. Afgeven bij één van onze winkels (gratis)
 2. Voor kleinere artikelen: terugsturen via pakketpost (kosten rekening klant)
 3. Grote artikelen zoals fietsen, dakkoffers en fietsdragers graag in overleg met de winkel retourneren. De prijs hiervan is afhankelijk van het product.


Retourneren in de winkel (gratis)

 • Kies de winkel waar je wilt retourneren. Controleer vooraf even de openingstijden.
 • Meld je Retour aan via www.halfords.nl/retourformulier
 • Verpak de artikelen en alle toebehoren in de originele staat en verpakking conform de door ondernemer verstrekte instructies. 
 • Neem pakbon en factuur mee en overleg deze in de winkel
 • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug via de methode waarmee je betaald hebt (iDeal, Afterpay, In3, Paypal of contant) 
 • Creditcard of mastercard betalingen proberen wij ook zo snel mogelijk te verwerken maar dit kan soms wel tot 6 weken duren. Afhankelijk van uw creditcard maatschappij.

Retourneren via pakketpost (kosten rekening klant)

 • Meld je Retour aan via www.halfords.nl/retourformulier
 • Verpak de artikelen weer in de originele verpakking.
 • Tevens dien je het pakket degelijk te verpakken.
 • Stuur je pakketje samen met het retourformulier (deze ontvang je per email) op naar het op het retourformulier vermelde adres.
 • Verstuur je pakket via een PostNL punt of DHL parcelshop en bewaar je verzendbewijs totdat de retour door ons is afgehandeld
 • Na ontvangst van de retourzending sturen wij je een bevestiging per e-mail.
 • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug via de methode waarmee je betaald hebt (iDeal, Afterpay, In3, Paypal of contant)
 • Creditcard of mastercard betalingen proberen wij ook zo snel mogelijk te verwerken maar dit kan soms wel tot 6 weken duren. Afhankelijk van uw creditcard maatschappij.

WETTELIJK HERROEPINGSRECHT

Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden deze overeenkomst te herroepen.
Het wettelijke recht tot herroeping bedraagt 14 dagen vanaf de dag dat jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de volledige order in bezit hebt genomen.

 • Verpak de artikelen en alle toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele staat en verpakking en conform de door ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies. (zie de Algemene Voorwaarden, Artikel 6 - Herroepingsrecht)

De ingewikkelde methode

Wil je per post je herroepingsrecht uitoefenen, dan kun je het ingevulde formulier richten aan het postadres van de winkel die jou het product heeft geleverd. Voor het juiste retouradres waar u de producten heen kunt sturen verwijzen wij u naar het retouradres [in de bevestigingsmail / op de pakbon die is bijgevoegd bij uw bestelling].

De eenvoudige methode

Je mag de overeenkomst ook herroepen door je bestelling zonder commentaar te retourneren. Voor zover er wegens omstandigheden geen afwijkende situatie ontstaat, wordt jouw retour van de goederen zonder commentaar als herroepingsverklaring waargenomen. Om de herroepingstermijn na te komen, volstaat het om de goederen voor verstrijken van de termijn van herroeping (14 dagen na ontvangst volledige order) zonder commentaar te retourneren.

Wanneer je goederen retourneert stuur dan in ieder geval je pakbon of het formulier van herroeping mee zodat we de juiste informatie hebben om de retour snel en netjes af te handelen.

Gevolgen van herroeping

Indien je deze overeenkomst herroept, dienen wij alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, inclusief verzend- en betaalkosten, onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je mededeling over de herroeping van deze overeenkomst, terug te betalen. Wij mogen met de terugbetaling wachten totdat wij de goederen retour hebben ontvangen of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Terugbetaling

Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde methode die jij voor de oorspronkelijke transactie hebt toegepast, tenzij er nadrukkelijk iets anders met jou is overeen gekomen; in geen geval worden jouw kosten voor deze terugbetaling berekend. De termijn waarbinnen het geld weer op jouw rekening staat is afhankelijk van de door jou gekozen methode. Daar hebben wij geen invloed op dat is afhankelijk van de partij van de door jou gekozen methode.
 
Als indicatie gelden de volgende termijnen:

betaalwijze terug betaal periode
ideal 2-5 werkdagen
creditcard Afhankelijk van kaart uitgevende instantie. Je vindt je refund op het maandoverzicht van jouw creditcard
paypal 3-14 werkdagen afhankelijk van jouw paypal account
betaal garant - achteraf betalen Zie iDeal, Creditcard of Paypal. Je betaalt namelijk achteraf met één van de drie hierboven genoemde betaalmethoden
contant of pin direct

Wij mogen wachten met terugbetaling totdat wij de goederen weer van jou in ontvangst hebben genomen of tot jij aantoont dat je de goederen hebt geretourneerd, al naar gelang welk geval eerder van toepassing is.

Binnen 14 dagen herroepen en retourneren

Je dient je bestelde producten onverwijld en in ieder geval binnen 14 dagen, vanaf de dag waarop jij ons over de herroeping van de overeenkomst hebt geïnformeerd, naar één van de Halfords te retourneren. De termijn wordt nagekomen mits je de goederen voor het verstrijken van de termijn van 14 dagen retourneert. De kosten van de retournering zijn voor jouw rekening (afgeven in een Halfords winkel is gratis).

Waardevermindering

Je dient de waardevermindering van de goederen slechts voor jouw rekening te nemen als deze waardevermindering het gevolg is van het hanteren van de goederen, verdergaand dan nodig is om de aard, de kenmerken en het functioneren van de goederen vast te stellen: uitpakken, passen, en bekijken is geen probleem, maar de producten beschadigen is natuurlijk niet geoorloofd. Wij moeten de geretourneerde producten nog in een nieuwstaat kunnen verkopen. In de orginele, onbeschadigde verpakking. Wij vergoeden 75% van uw aankoopbedrag indien er duidelijke gebruikers sporen aanwezig zijn, orginele verpakking is beschadigd of product is beschadigd.

Voor een fiets geldt dat je deze kan bekijken er er even op gaat zitten zodat je goed kan inschatten of je de juiste keus hebt gemaakt. Natuurlijk kun je er ook even kort op rijden, maar let wel op dat je de fiets schoon, heel en netjes houdt. Een gebruikte fiets kunnen wij namelijk niet meer voor de nieuwprijs verkopen, In dat geval kan het zijn dat je niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt.

Modelformulier herroeping

Met het modelformulier voor herroeping vervullen wij slechts onze wettelijke informatieplicht. Het is niet noodzakelijk dat je ons de herroeping apart, bijvoorbeeld m.b.v. het formulier, mededeelt. Een retournering van de goederen zonder commentaar is als herroepingsverklaring voldoende.

Download modelformulier voor herroeping

Europees modelformulier

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht
Klik hier voor het  Europees modelformulier!