Swipe to the left

Zo geniet je optimaal van het fietsseizoen

Door Halfords 9 maanden geleden

Yes, het is eindelijk weer zo ver! Langere dagen en warmere temperaturen. Een goed excuus om de meeste tijd van de dag buiten te besteden. Hoe kan je dit beter doen dan door de bossen te crossen op je mountainbike of door een mooie fietsroute te fietsen? Om goed van start te kunnen gaan hebben wij voor jou 6 tips om het hele fietsseizoen zonder problemen door te komen:

Je fiets onderhouden. Hoe moet dat eigenlijk?

Door Halfords 2 geleden

Als jij al een langere tijd een fiets hebt, herken je vast wel het probleem dat de ketting is gaan roesten. Of dat de banden versleten zijn of dat de fiets ongelofelijke herrie maakt. Maar hoe los je dit op? Met deze tips van Halfords kan jij zelf je fiets repareren!

Tips bij het kiezen van een dakkoffer

Door Halfords 2 geleden

Hoe zorg je ervoor de je de juiste dakkoffer kiest? Met deze tips kan je jouw spullen veilig mee nemen op reis.

De beste manier om je auto te wassen

Door Halfords 2 geleden

Heb jij het beste voor met je auto? Dan weet jij vast dat de beste manier om je auto te wassen met de hand is. De auto door de wasstraat rijden, bespaard veel tijd maar daardoor ontstaan er meer krassen op de lak van de auto dan wanneer je de auto met de hand wast

Versla de vorst met Halfords!

Door Halfords 2 geleden

De dagen worden steeds kouder en de vorst komst steeds dichterbij.
Ervoor zorgen dat je de vorst verslaat? Bij Halfords ben je aan het juiste adres. Shop online of bezoek een van onze winkels in de buurt.

De perfecte ruitenwisser voor je auto

Door Halfords 2 geleden

Vandaag de dag worden ruitenwissers als vanzelfsprekend beschouwd en ze zijn zelfs verplicht voor iedere auto. De eerste auto’s hadden geen ruitenwisser, daardoor was het rijden in de regen en de sneeuw vrijwel onmogelijk en gevaarlijk. De eerste auto werd namelijk in het jaar 1885 ontwikkeld, terwijl de eerste ruitenwissers in het jaar 1903 zijn ontwikkeld.

Het wiel moet om

Door Halfords 2 geleden

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent dus dat de goede voornemens weer worden uitgesproken. Veelal jongeren zijn diegene die hun goede voornemen uitspreken. Maar liefst 73% van de mensen met goede voornemens zijn 35 jaar of jonger.

De perfecte ruitenwisser voor je auto

Door Halfords 2 geleden

Vandaag de dag worden ruitenwissers als vanzelfsprekend beschouwd en ze zijn zelfs verplicht voor iedere auto. De eerste auto’s hadden geen ruitenwisser, hierdoor was het rijden in de regen en de sneeuw vrijwel onmogelijk en gevaarlijk.

Op wintersport met Halfords

Door Halfords 3 geleden

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Een groot gedeelte van de Nederlanders onder de rivieren gaat binnenkort carnaval vieren. De overige Nederlanders gaan op wintersportvakantie, fietsvakantie, vliegvakantie of blijven lekker thuis.

Het wiel moet om

Door Halfords 3 geleden

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en iedereen heeft zijn goede voornemens weer uitgesproken. Wist je dat jongeren het vaakst goede voornemens maken? Maar liefst 73% van de mensen met een goed voornemen zijn 35 jaar of jonger.

Auto Winterproof

Door Halfords 3 geleden

De dagen worden korter en de nachten worden langer. Tevens zal het vaker gaan regenen, hagelen of sneeuwen waardoor het zicht slechter wordt, zeker met enorme hoosbuien van tegenwoordig.

Fietsen in de regen

Door Halfords 3 geleden

De herfst staat weer voor de deur dus dat betekend dat de bladeren van de bomen vallen, de temperatuur zal gaan dalen en het zal vaker en meer zal gaan regenen.

Fietsen in het donker

Door Halfords 3 geleden

Het donkere weer houdt Nederlanders niet tegen om naar hun werk, school, sportclub of het centrum te gaan. De Nederlandse fietscultuur blijft dan ook gewoon in stand als de wintertijd in gaat.

Hond meenemen in de auto

Door Halfords 3 geleden

Honden gaan graag mee in de auto zitten en beschouwen een ritje al snel als een uitje. Verstandige eigenaren treffen vooraf enkele veiligheidsmaatregelen zodat de hond bij een noodstop of aanrijding niet door de auto heen kan schieten.

De geschiedenis van de elektrische fiets

Door Halfords 3 geleden

De elektrische fiets is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Ruim 4 op de 10 verkochte fietsen beschikt over elektronische ondersteuning en dit marktaandeel laat jaarlijks een stijging zien. Toch is het idee om een fiets met een hulpmotor uit te rusten al ouder dan de meeste mensen denken. Al in 1895 ontwikkelde Ogden Bolton Jr een fiets waarbij het achterwiel was voorzien van een 10 volt batterij.

Leasen van een fiets kan ook!

Door Halfords 3 geleden

Leasen heeft veel voordelen. Je bent dan wel geen eigenaar van de fiets en je betaald maandelijks een vaststaand bedrag, maar dan hoef je ook niet meer te doen dan zorgeloos genieten van de vele fietskilometers. Via een lease maatschappij zoals Halfords is het snel geregeld en krijg je direct de beste kwaliteit e-bike zonder extra verborgen kosten. Aan het einde van het contract is het mogelijk om een nieuw exemplaar te krijgen, of de fiets weer in te leveren.

Je eerste kinderfietsje

Door Halfords 4 geleden

Het krijgen van je eerste fiets blijft een magisch moment. De eerste rijlessen samen met je ouders waarbij de kinderfiets vaak was voorzien van twee zijwielen. Fietsen in je kinderjaren gaf je de vrijheid om je snel te verplaatsen. De wereld opent zich en samen met vriendjes ging je op de fiets naar school of de sportvereniging. Door de uitstekende fietspaden in ons land was het voor je ouders al snel niet meer nodig om je te begeleiden en mocht je zelf op je kinderfiets op pad. En nu is het tijd om zelf een fiets te kopen voor je eigen kind. Er is zoveel keuze tussen traditionele fietsen, racefietsen of mountainbikes.

Appen op de fiets

Door Halfords 4 geleden

Het is vanaf 1 juli 2019 wettelijk verboden om een mobiele telefoon op de fiets vast te houden tijdens het fietsen. De politie geeft hiervoor geen waarschuwing, maar zal direct een bekeuring van €95,- uitschrijven bij een geconstateerde overtreding. Reden van het verbod is de verhoogde kans op ongevallen. De aandacht en concentratie is gericht op het scherm en niet op de weg en het overige verkeer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Whatsapp of bellen op de fiets. Is het toch nodig om de telefoon te gebruiken dan moet de fietser stoppen en de mobiel in stilstand gebruiken.

Verplicht in het buitenland

Door Halfords 4 geleden

Ondanks de vele Europese regelgeving, heeftnog ieder Europees land zijn eigen regels over verplichte veiligheid van een auto. Voor de veiligheidseisen van de auto zijn de regels van het land van kentekenregistratie van toepassing, ook tijdens ritten in het buitenland. Voor de losse veiligheidsitems zijn echter wel de regels van toepassing die gelden in het land waar het voertuig op dat moment staat. Denk hierbij aan de gevarendriehoek, veiligheidsvest, alcoholtester, verbanddoos en brandblusser. In Nederland zijn ze niet verplicht, maar wel verstandig om in de auto mee te nemen. Gaat de reis met de auto door het buitenland, dan is het goed om vooraf te controleren welke regels er van toepassing zijn en de benodigde spullen in de auto mee te nemen. Onderstaande regels gelden voor voertuig met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo.