Sneeuwketting

Er zijn verschillende variabelen die bepalen of een sneeuwketting geschikt is voor jouw banden en auto.

WELKE MAAT SNEEUWKETTING KOPEN?

Als u opzoek bent naar een Sneeuwketting van het merk Carpoint, maar niet weet welke ketting geschikt is kunt u gebruik maken van deze sneeuwkettingconfigurator. Voor de juiste sneeuwkettingen van het merk Pewag kunt u de juiste ketting vinden via deze sneeuwkettingconfigurator. Daarnaast hebben we voor de merken Carpoint en Weissenfels referentielijsten beschikbaar. Uiteraard kun je natuurlijk ook altijd eerst advies inwinnen bij de Halfords medewerkers in een van onze Halfords winkels. Hier vind je de dichtstbijzijnde Halfords winkel

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Wanneer je een sneeuwketting koopt moet deze uiteraard om je band passen maar ook de ruimte tussen band en wielkast is van belang. Het is namelijk best mogelijk dat een bepaald type ketting wel netjes om je band past, maar aanloopt tegen je spatbord of wielkast. Ook versleten banden, of banden die opnieuw gesneden zijn (nieuw loopvlak op bestaande band) hebben invloed op de pasvorm van de sneeuwketting. Wanneer je passende sneeuwkettingen hebt zal je auto niet beschadigen en heb je extra grip wat leidt tot meer veiligheid op besneeuwd wegdek. 

OPBERGEN SNEEUWKETTINGEN

Wanneer de sneeuwkettingen hun dienst hebben gedaan spoel ze dan goed af met water om vuil en pekel te verwijderen. Berg ze vervolgens goed gedroogd op. Op deze manier gaan de kettingen het langst mee. Wanneer je dit niet doet bestaat de kans dat bij het opleggen van de sneeuwketting in de toekomst de sneeuwketting je auto zal beschadigen.  

ONZE SNEEUWKETTINGEN TIPS VOOR DE WINTER

Naarmate de winter nadert en het wintersportseizoen weer begint, raden wij aan dat je de band van je auto uitrust met een sneeuwketting. Vooral als de reis richting Oostenrijk, België, Luxemburg en Frankrijk gaat. Dit is voor comfort maar vooral voor je veiligheid. In het geval van zware sneeuwval of als je op een weg moet rijden die volledig bedekt is met dichte en verse sneeuw, is het belangrijk om een ​​paar sneeuwkettingen in je voertuig te hebben. Dit om verrassingen te voorkomen. Een sneeuwketting kopen of een sneeuwketting vervangen kan gemakkelijk via onze website. Merken die wij verkopen zijn Carpoint, Maggi, Pewag, Weissenfels en onze Halfords sneeuwkettingen. Onze sneeuwkettingen worden altijd in set van 2 stuks geleverd. 

Wanneer een weg vanwege sneeuw als gevaarlijk wordt beschouwd, is een B26-bord geïnstalleerd om aan te geven dat het dragen van speciale sneeuwkettingen verplicht is. De autoriteiten kunnen dan controleren (en dat doen ze vaak!) of je je aan de voorschriften houdt. Anders riskeer je dat de auto van de weg wordt gehaald, wat verre van een ideaal scenario is voor je skivakantie. Volg dit advies altijd op omdat je zeker geen gelazer wilt in winterse omstandigheden en je sneeuwkettingen bieden extra grip. Deze extra grip is essentieel wanneer je winterbanden tekort schieten in de winterse omstandigheden. 

Wat te doen met sneeuwkettingen?

Zorg bij het monteren van een sneeuwketting dat je altijd op een veilige en droge plaats staat. Op het moment dat je dit noodgedwongen aan de kant van de weg moet doen is het van belang dat je een veiligheidsvest draagt. Voor voertuigen met vierwielaandrijving monteer je de sneeuwkettingen op beide voorwielen, als je slechts één paar sneeuwkettingen hebt. Als je naar het buitenland reist, controleer dan voor vertrek de geldende voorschriften in het land van bestemming. In Luxemburg bijvoorbeeld zijn sneeuwkettingen verplicht!

Wat niet te doen met sneeuwkettingen?

Wacht niet tot het laatste moment om de sneeuwketting er op te zetten! Anticipeer vanaf de herfst op de aanschaf van sneeuwkettingen om vervolgens niet overrompeld te worden in geval van plotse sneeuwval en ineens geblokkeerd op de weg te staan. Rijd niet meer dan 40 km per uur als de sneeuwkettingen op het voertuig zijn gemonteerd. Vermijd agressief schokkerig rijden om de sneeuwkettingen en banden te sparen. Gebruik sneeuwkettingen niet op een asfaltweg omdat asfalt ze zeer snel kan doen afslijten. Mocht dit onverhoopt gebeuren en je moet een sneeuwketting vervangen, dan kan dat bij ons.

Ken je bandenafmetingen

Een sneeuwketting kopen? Het eerste wat je voor de aankoop moet doen, is de afmetingen van je winterbanden controleren. Je vindt ze aan de zijkant van de banden. Het is belangrijk om deze informatie te kennen, omdat je hiermee kunt bepalen welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor je banden. Houd er rekening mee dat elk paar kettingen geschikt is voor een beperkte set bandenmaten. Als je sneeuwkettingen koopt, controleer dan altijd of de afmetingen van je banden op de verpakking van de kettingen staan of in de beschrijving van het product als je op internet aankoopt.

Hoeveel sneeuwkettingen moet je kopen?

Sneeuwkettingen worden per paar verkocht en moeten op de aandrijfwielen worden geïnstalleerd. Als je een voertuig met tweewielaandrijving hebt, dan heb je alleen een enkel paar kettingen nodig. Voor 4x4's of voertuigen uitgerust met een koppelverdelingssysteem, verdient het de voorkeur om ons even te contacteren voor meer informatie. Dit geldt overigens ook voor de SUV's, je wilt natuurlijk niet dat je te weinig ruimte hebt om de sneeuwkettingen om te leggen. Over het algemeen is één paar voldoende voor deze voertuigen, maar voor sommige modellen zijn er twee paar nodig.

Sneeuwkettingen zijn niet in alle landen verplicht, maar over het algemeen wordt aanbevolen om sneeuwkettingen mee te nemen. Als je op een weg rijdt waar sneeuwkettingen verplicht zijn, wil je geen boete of ongeval riskeren. Dus bereid je reis goed voor en neem altijd sneeuwkettingen mee als je naar een wintersportgebied gaat! Eenmaal goed geïnformeerd, is het kiezen van een paar geschikte sneeuwkettingen niet erg moeilijk. Op onze website vind je alle gedetailleerde informatie terug. Mochten er vragen zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

 

86 producten

86 producten