Dakkoffer en dakdrager

Bij Halfords hebben we een ruim assortiment dakkoffers en dakdragers van onder andere Thule, Twinny Load en Mont Blanc. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Het gemak van een dakkoffer

Wie met de auto op vakantie gaat, weet vaak echt niet meer waar nog een gaatje te vinden is voor de laatste spullen. Wie op wintersportvakantie gaat en de ski's mee wil nemen, komt ook al snel tot de conclusie dat deze waarschijnlijk niet in de kofferbak gaan passen. De oplossing voor beide problemen is simpel, koop een dakkoffer! Je krijgt veel meer laadruimte en de rit wordt een stuk comfortabeler als de auto tot het dak volgepropt zit met bagage. Dus, eigenlijk is de vraag: "Welke dakkoffer past bij onze auto, waar moet ik rekening mee houden en waar kan ik het best terecht?". de koffer wordt op dakdragers bevestigd. Zij vormen de basis die er voor zorgt dat alles stevig vast zit en niet weg kan glijden. Informeer bij de aanschaf van een dakkoffer dan ook heel uitdrukkelijk welke dakdragers nodig zijn.

Veiligheid

Een ander belangrijk aspect is de veiligheid. Een auto zal anders reageren wanneer het dak belast wordt en wordt de auto hoger. De ANWB heeft testen gedaan met auto's die dankzij de extra ruimte die de koffer biedt, overbeladen zijn. Dat ziet er niet goed uit en men wijst er dan ook op, vooral op de totale belastbaarheid van de wagen te letten. Ook geldt dat je met koffer formeel even hard mag rijden als zonder, maar dat dit wel gevaarlijker is. Een onverwachtse manoeuvre van een medeweggebruiker, kan gevaar opleveren. Let op dit soort zaken bij de aankoop van een dakkoffer. Oefen vooraf met een volgeladen koffer en/of beladen fietsdrager, zodat je weet hoe de auto reageert. Daarnaast is het verstandig om wat langzamer te rijden wanneer je auto zwaar beladen is. Zo heb je veel plezier van de koffer en de dragers, die het en mogelijk maken meer ruimte in de auto zelf te creëren en om moeilijk te vervoeren materieel makkelijk mee te nemen.

Welk dakkoffer past bij jou?

Bespreek voor de aanschaf waarvoor de koffer en de dragers gebruikt zullen worden. Een voorbeeld is het dakkoffer dat zowel langs de zijkant als van achter geopend kan worden. Via de zijkant kun je het beter beladen, iets wat handig is als je op vakantie gaat. Via de achterkant kun je ski’s er makkelijk in en uit halen, wat gemak oplevert tijdens de wintersportvakantie. Koop ook altijd twee spanriemen, waarmee je de koffer of fietsen extra vast kun zetten. Stel je gaat, na een week heerlijke rust, naar huis en je hebt slecht weer. Dankzij de spanriemen kun je alles extra goed vastzetten, zodat de wind er geen vat op kan krijgen. Dat draagt bij aan de veiligheid tijdens het rijden en voorkomt eventuele schade. Je kunt er tevens voor kiezen om een Thule tassenset bij de koffer aan te schaffen. Deze passen precies en bieden zo heel veel mogelijkheden. 

Overweeg je een dakkoffer of dakdragers voor fietsen aan te schaffen? Loop dan eens een Halfords winkel binnen voor advies. Hier vindt je Thule - en Twinny Load dakoffers en alle accessoires die nodig zijn voor veilig gebruik. Een dakdrager heeft om fietsen te vervoeren andere accessoires nodig dan bij het vervoer van een koffer of een heel specifiek skikoffer. Zo kun je ook een koffer van binnen zien en beslissen weke speciale onderdelen je eventueel nodig hebt.

13 producten

13 producten