Montageservice

Montageservice

Montageservice
Bij Halfords mag je rekenen op de beste service en daar hoort montage bij. Standaard worden onze kinderfietsen in doos afgeleverd. Uiteraard heb je bij Halfords de keuze om gebruik te maken van onze montageservice. Wij monteren zowel de onderdelen van je nieuwe fiets als fietsaccessoires die je bij ons koopt. Het is namelijk belangrijk dat jij veilig de weg opgaat met je nieuwe fiets. Of dat je fietsaccessoire een stevige en veilige bevestiging krijgt. We leggen je graag uit hoe onze montageservice werkt.

Rijklaar maken van je nieuwe fiets
Het rijklaar maken van je nieuwe fiets bestaat uit het bevestigen van verschillende onderdelen. Wij bieden deze service om je meteen de weg op te laten gaan. Er zijn ook fietsen die je nog zelf moet afmonteren. In deze gevallen krijg je de fiets met onderdelen los in een doos. Als wij je nieuwe fiets rijklaar maken, voeren wij verschillende werkzaamheden uit.

Onderdelen monteren aan je nieuwe fiets
Bij de montagebeurt van je nieuwe fiets maken wij hem rijklaar. Dat betekent dat we alle verschillende onderdelen bevestigen. Het gaat dan onder meer om de pedalen, zadel en het stuur. Daarnaast plaatsen wij ook het voorwiel, de fietsbel en de verlichting. 

Komt de fiets bij je in een doos, dan monteer je deze zaken zelf. Heb je toevallig extra accessoires gekocht voor je fiets? Bijvoorbeeld een fietskrat, voordrager of ringslot? Deze monteren wij ook meteen aan je fiets vast.

Samengevat zijn dit dus de onderdelen die wij voor jou bevestigen wanneer je een fiets afgemonteerd bestelt:

• Pedalen
• Zadel
• Stuur
• Voorwiel
• Fietsbel
• Verlichting
• Fietsaccessoires

Extra service bij montage
Wij bieden je bij Halfords graag de beste service. Voor de complete fietsmontage voeren wij daarom nog extra werkzaamheden uit. Zo kijkt onze fietsmonteur alle draaiende onderdelen na en stelt deze perfect af. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de trapas en de achteras. 

Spaken, ketting en handremmen
De spaken krijgen eveneens een controlebeurt om te kijken of deze goed staan afgesteld. De ketting komt op de juiste spanning te staan, zodat deze er niet afvliegt. Zo vetten wij ook boutjes en moertjes in en stellen wij de versnellingen en handremmen af. Indien deze aanwezig zijn natuurlijk. 

Invetten van zadelpen en pedalen
Voor het plaatsen van de zadelpen in de zadelbuis krijgt de zadelpen een vetbehandeling. Ook de pedalen krijgen een invetbeurt en komen op de juiste plek te zitten. Er is vanzelfsprekend een linker- en een rechter pedaal voor iedere fiets. Tot slot brengt de medewerker het stuur nog op de juiste hoogte zodat jij comfortabel op de fiets zit. 

Dan is de volledige montage klaar en rij je veilig weg op je nieuwe fiets. Er komt dus veel bij kijken bij het perfect monteren van je nieuwe fiets, maar dat doen wij uiteraard graag. Standaard worden onze fietsen in een doos afgeleverd. Je kunt er voor kiezen om de fiets rijklaar af te laten monteren en thuis te laten bezorgen. Het verschil tussen monteren en rijklaar afmonteren leggen wij je graag uit. 

Montageservice kosten
Indien je ervoor kiest om gebruik te maken van onze montageservice, dan kun je hier voor kiezen, wanneer je je fiets besteld. De montageservice kosten verschillen per categorie en staan vermeld bij de optie montageservice op de productpagina.