6 producten

per pagina
Willex Poncho
Vanaf € 49,99
FastRider Poncho Basic kids
Vanaf € 19,89
Willex Lichtgewicht Poncho
Vanaf € 49,99
Dresco Regenponcho
Alleen online
€ 1,99
Willex Kikker Poncho
Vanaf € 20,95
Willex Poncho Zwart One Size
€ 44,95

6 producten

per pagina

Poncho

Iedereen heeft wel eens een poncho gebruikt. Je trekt jezelf een poncho aan, deze kan je beschermen tegen de regen. Een voordeel van de poncho is dat je hem gemakkelijk opvouwt en bij je draagt. Hierdoor ben je altijd klaar voor de regen, maar kun je toch je favoriete jas aan. Een klein nadeel is dat goedkope poncho's vaak naar boven worden geblazen, waardoor je toch nat wordt. Daarom is het verstandig om iets duurder te kiezen, zodat het altijd droog is. 

De poncho

Een poncho is meestal de makkelijkste manier om je tegen de regen te beschermen, daarnaast is een poncho makkelijk over je eigen kleding te dragen en na regen makkelijk op te bergen. Daarom hoef je bij het kiezen van kleding geen rekening te houden met de mogelijkheid van regen in de ochtend, neem gewoon een poncho mee. Je kunt 365 dagen per jaar een poncho gebruiken, is vaak onze size fits all, dus je kunt er niet uitgroeien, het hele gezin kan dezelfde poncho gebruiken

De poncho was oorspronkelijk een kledingstuk in Zuid-Amerika en bestond uit een rechthoekige stof met een gat in het midden om het hoofd naar buiten te laten steken.

In veel landen wordt poncho-achtige kleding met een regenhoes gebruikt als regenbescherming. Tot de jaren zeventig was de poncho meestal gemaakt van petroleum en later van plastic, meestal gecombineerd met textiel.

Waterproof

Waterproof betekent dat regendruppels helemaal niet in de stof van de poncho kunnen doordringen. De waterdichtheid van de poncho wordt gemeten in millimeters. Als de poncho 1.500 mm regendruk kan weerstaan, is hij absoluut waterdicht te noemen.

De poncho moet niet alleen waterdicht zijn, maar ook ademen. Zo kan je poncho het vocht van binnen naar buiten laten stralen. Simpel gezegd noemen we het waterdampdoorlatend. Hierdoor zweet je niet in een poncho.