Regenkleding

De gemiddelde jaarlijkse neerslag in Nederland is 690 tot 900 mm. Als je regenkleding hebt, houdt deze je tijdens de rit droog, wat erg handig is! De meeste regen valt in oktober. Ben jij nog op zoek naar waterdichte jassen, regenbroeken, volledige regenjassen of poncho's?  Bij Halfords ben je dan aan het juiste adres. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Regen(kleding) in Nederland

Je zou misschien denken dat het in Nederland veel regent; dan is het alleen als je op de fiets rijdt ... de gegevens laten zien dat het gelukkig niet zo is. In Nederland is het gemiddeld 93% van de tijd droog! Dit betekent dat de neerslag slechts 7% van de tijd daalt. In 2016 moest de Fietsersbond zelfs de "Grote Regenkleding Test" afzeggen vanwege het uitblijven van regen!

regenjas

Vooral op regenachtige dagen (harde regen of lange periodes zonder beschutting) moet je 100% kunnen vertrouwen op een regenjas van goede kwaliteit. Een goede regenjas kan zweet zoveel mogelijk doorlaten en is tegelijkertijd erg licht en goed en klein opvouwbaar.

Regenbroek

Weinig fietsers zijn erg lyrisch over de regenbroek. Daarom wordt een regenbroek alleen gedragen als het echt goed regent. De broek moet in ieder geval droog worden gehouden tot je de schuilplaats bereikt. Maar let op: wacht niet te lang met aantrekken, want de natte broek onder de regenbroek droogt niet goed. Pasvorm en instap spelen een ondergeschikte rol, hij moet vooral licht, heel klein en goed betaalbaar zijn.

223 producten

223 producten

  • Gratis verzonden vanaf €50,-*
  • Op voorraad vóór 16:00 uur besteld vandaag verzonden*
  • Advies door specialisten & gegarandeerd een lage prijs