Fietszadel

Het comfortabel kunnen fietsen op je fiets is enorm afhankelijk van het zadel dat je hebt. Een goed zadel kan het fietsen een heel stuk comfortabeler maken. Halfords heeft een ruim assortiment zadels voor dames, heren, kinderen en uniseks modellen.

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Zadels zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeur voor het type zadel waar je op zit. Er zijn verschillende zadels geschikt voor een racefiets of voor een mountainbike. Deze zadels hebben bepaalde specifieke eigenschappen, zoals lichtgewicht, die passen bij de manier van fietsen. Het is enorm belangrijk om een zadel te kopen die past bij de zithouding en lichaamsbouw die jij hebt. Je hebt mensen die enorm rechtop zitten op de fiets, of juist compleet tegenovergesteld. Voor elke zithouding is een ander zadel nodig.

EEN FIJN ZADEL IS PERSOONLIJK

Voor de korte afstanden is een dik gelzadel ideaal en zit deze heerlijk. Voor de lange afstanden raden wij echter een steviger zadel aan. Een dik gelzadel zit na een langere tijd op de fiets namelijk niet meer zo lekker. Een zadel dient ondersteuning te geven aan je bekken. Veel mensen denken dat een zacht zadel helpt bij zadel pijn, maar dit is een veel gemaakte fout. Een zacht zadel biedt namelijk geen goede ondersteuning aan je bekken. In een zacht zadel zak je namelijk diep weg wat zorgt voor instabiliteit. Voor ouderen personen met een wat dunnere huid of fietsers met een laag gewicht worden zachtere zadels wel aangeraden.

WAAROM JE ZADEL KOPEN BIJ HALFORDS?

Voor het aankopen van een zadel kun je zeker bij Halfords terecht. Naast het uitgebreide advies dat je van onze medewerkers kunt verwachten, zijn er nog meer voordelen om bij Halfords je zadel te kopen.
Zo kun je altijd bij ons terugkomen voor eventuele vragen of opmerkingen achteraf. Ook als je het zadel bij ons online hebt gekocht kun je natuurlijk altijd langs komen voor eventuele adviezen.
Plaats je jouw bestelling voor 16.00 uur, dan heb je jouw zadel morgen al in huis. Toch niet tevreden, dan retourneer je jouw bestelling via onze vestingen geheel gratis. Liever je aankoop ruilen, ook dat is mogelijk in onze vestingen.
Profiteren van het uitgebreide advies en onze volledige service? Voor alle aankopen, van fietsen tot accessoires voor je fiets of auto, moet je naar Halfords toe!

75 producten

75 producten