8 producten

per pagina
Simson Kabelslot Kinder, 8mmx 90cm
€ 9,99
Dresco Spiraalslot 150/4 Code
Alleen online
€ 6,49
Dyto Spiraalslot 180/12 Mint Groen
Alleen online
€ 8,99
Dyto Spiraalslot 180/12 Zwart
Alleen online
€ 8,99
Simson Kabelslot Regular size XL, 10mmx 150cm
€ 13,99
Simson Kabelslot Pro size XXL, 12mmx 180cm
€ 14,49
Simson kabelslot Execellent size L, 15 mmx 100cm
€ 13,49
Axa Roll 75cm
€ 10,99

8 producten

per pagina

Spiraalslot

Een spiraalslot is een handig vervoerbaar slot, een spiraalslot is namelijk heel licht van gewicht. Over het algemeen is een spiraalslot erg lang, hierdoor wordt hij niet alleen gebruikt voor het stallen van fietsen. Een spiraalslot is bruikbaar voor allerlei objecten die tegen diefstal beschermt dienen te worden. Je kunt er voor kiezen om een spiraalslot te kopen met cijfercode of met een sleutel, dit hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Voordelen van een spiraalslot 

Een van de voordelen van spiraalsloten is hun flexibiliteit. Doordat ze zijn gemaakt van gevlochten staalkabels, kunnen ze gemakkelijk worden gevormd rondom verschillende delen van de fiets en kunnen ze ook worden gebruikt om de fiets aan vaste objecten zoals fietsenrekken, palen of hekken vast te maken. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om fietsen vast te zetten op plaatsen waar traditionele sloten moeilijk te gebruiken zijn.

Daarnaast zijn spiraalsloten vaak licht van gewicht en compact, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd wanneer ze niet in gebruik zijn. Veel modellen worden geleverd met houders die aan de fietsframe kunnen worden bevestigd, zodat fietsers ze altijd bij de hand hebben wanneer ze ze nodig hebben.

Hoe te gebruiken?

Het gebruik van een spiraalslot is eenvoudig. Allereerst selecteer je een stevig vast object waar je je fiets aan wilt vastmaken. Vervolgens haal je de staalkabel van het slot door het frame van de fiets en om het gekozen object. Zorg ervoor dat de kabel strak wordt getrokken om te voorkomen dat dieven ruimte hebben om het slot te breken. Ten slotte sluit je het slot met de sleutel en controleer je of alles stevig vastzit.

Het belangrijkste bij het gebruik van een spiraalslot is om ervoor te zorgen dat het object waaraan je je fiets vastmaakt, stevig en niet gemakkelijk te verwijderen is. Op die manier maximaliseer je de beveiliging van je fiets en minimaliseer je het risico op diefstal.