1 product

per pagina
FastRider Sokken Coolmax Wit 38-42
€ 6,99

1 product

per pagina

Fietssokken

Fietssokken zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. Hoewel de functies van sokken vaak onderbelicht zijn in fietsuitrusting, zijn ze even belangrijk. Ze kunnen het rijplezier enorm vergroten.

Fietssokken

Bij het fietsen is het vervelend als de sokken onder de voeten vallen of kruipen. Daarom is een goed exemplaar wat strak. Omdat veel schoenen ook strak zitten, mag de dikte van de sokken niet te dik zijn om te voorkomen dat de voeten bekneld raken. Het is ook belangrijk om het ademend vermogen te behouden om natte voeten te voorkomen. Natte voeten zijn niet alleen vervelend, maar verhogen ook de kans op blaren. Bovendien mogen de sokken niet te glad zijn om te voorkomen dat de voeten in de schoenen gaan glijden. Het belangrijkste is: sokken moeten comfortabel zitten.

Zomer sokken

Je wilt je voeten koel en warm houden. Zomersokken zijn dun en bevatten meestal polyestervezels. Zweet wordt door de sok opgenomen en door de holle kern van de vezel gevoerd. Door de onderlinge positie van de vezels is er voldoende ruimte voor luchtdoorlatendheid. De vezels zijn niet bestand tegen wasverzachters en de kanalen worden geblokkeerd.

Waterdichte sokken

Deze sok bestaat uit drie lagen. De binnenkant is geseald en neemt gemakkelijk vocht op. Het zweet wordt van de huid afgevoerd. De middelste laag heeft een waterdicht en ademend membraan: dit laat vocht van binnen naar buiten toe, maar niet van buiten naar binnen. De buitenste laag is wat ruw en bestaat voornamelijk uit nylon om de duurzaamheid van de sokken te garanderen.