Fietsbroek

Een fietsbroek met zeem is net zo belangrijk als een goed fietszadel. Een fietsbroek of bibshort is een belangrijk onderdeel van jouw fietsoutfit. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Goede fietsbroek

Je hebt voor mannen en vrouwen verschillende broeken. Dit komt doordat het zeem een andere vorm heeft. Vrouwen en mannen hebben namelijk een andere stand van hun bekken en daar is de zeem op aangepast. Het bekken van vrouwen staat verder naar buiten. Daarom is een vrouwenzeem aan de achterkant breder dan die van de heren. De dames hebben namelijk de zitbotten breder staan.

Met een goede zeem in je bibshort houd je het een stuk langer uit op de fiets.

Verder is er verschil in de diktes van de zemen. De dikte van een zeem is zeer persoonlijk en hangt samen met de hardheid van je zadel. Heb je bijvoorbeeld een heel zacht zadel? Dan is een dunnere zeem het beste. Heb je een hard zadel? Dan is een dikke zeem vaak de beste keuze

Waarom dat verschil tussen de zeemdiktes? Als je zadel zacht is en je zeem dik, dan wordt het effect van je zachte zadel een beetje weggenomen door je zeem. De kans op pijn aan je zitbotjes wordt hierdoor juist verhoogd.

De combinatie van een hard zadel met een dik zeem werkt beter. Dan zak je mooi in het zeem, maar door het harde zadel zak je niet te ver door. Een hard zadel met een dun zeem, kan ook, maar dat is erg persoonlijk. Experimenteer dus met de soort zeem die jij fijn vindt.

2 producten

2 producten

  • Gratis verzonden vanaf €50,-*
  • Op voorraad vóór 16:00 uur besteld vandaag verzonden*
  • Advies door specialisten & gegarandeerd een lage prijs