Producten 1-24 van 570

per pagina
Menabo Fixpoint Kit FIX602FP Voetenset
Alleen online
€ 69,95
Thule dakdrager wingbar edge 9581 79cm
€ 359,99
Thule voetenset rapid fixpointxt 751
€ 127,00
Thule cover motion xt maat XXL 698400
€ 55,99
Thule evo clamp 7105
€ 125,00
Thule evo flush rail
€ 125,00
Thule edge clamp
€ 165,00
Thule edge flush rail
€ 165,00
Thule evo raised rail 7104
€ 129,00
Thule evo fixpoint7107
€ 125,00
Thule edge fixpoint7207
€ 165,00
Thule edge raised rail
€ 209,00
Dakfietsdrager Type Napoli Zwart Staal
Alleen online
€ 63,99
Universele 'Easy Rack' Soft Dakdragerset
Alleen online
€ 54,99
Thule Arcos trekhaakkoffer
Vanaf € 769,00
Thule dakkoffer Motion 3 maat Sport zwart
€ 599,00
Thule Motion 3 box liner sport
€ 99,99
Thule Motion 3 box liner M
€ 99,99
Thule Motion 3 box liner L
€ 109,99
Thule Motion 3 box liner XL low
€ 129,99
Thule Motion 3 box liner XXL low
€ 139,99
Thule GoPack Duffel Set
€ 249,95
Hapro Traxer 6.6 Grijs
Alleen online
€ 409,00
Hapro Traxer 8.6 Grijs
Alleen online
€ 469,00

Producten 1-24 van 570

per pagina

Dakkoffer & Drager

Wanneer je op vakantie gaat en hebt heel veel spullen om mee te nemen, dan is de auto meestal al heel snel vol. Hoe ga je dan de rest van de spullen nog meenemen? Bij Halfords hebben we een ruim assortiment dakkoffers en dakdragers van onder andere Thule, Twinny Load en Mont Blanc.

HET GEMAK VAN EEN DAKKOFFER

Wie met de auto op vakantie gaat, weet vaak echt niet meer waar nog een gaatje te vinden is voor de laatste spullen. Wie op wintersportvakantie gaat en de ski's mee wilt nemen, komt ook al snel tot de conclusie dat deze waarschijnlijk niet in de kofferbak gaan passen. De oplossing voor beide problemen is simpel, koop een dakkoffer! Je krijgt veel meer laadruimte en de rit wordt een stuk comfortabeler als de auto tot het dak volgepropt zit met bagage. Dus, eigenlijk is de vraag: "Welke dakkoffer past bij jouw auto, waar moet je rekening mee houden en waar kan je het best terecht?". de koffer wordt op dakdragers bevestigd. Zij vormen de basis die er voor zorgt dat alles stevig vast zit en niet weg kan glijden. dakdragers hebben we voor auto's met glad dak, montagepunten, gesloten dakrailing, open dakrailing en T-profiel. De dakdragers zijn verkrijgbaar in staal en aluminium

Ben je op zoek naar een model met een specifieke inhoud? Ga dan direct naar:

  • Dakkoffers tot 400 liter inhoud
  • Dakkoffers van 400 to 500 liter inhoud
  • Dakkoffers met meer dan 500 liter inhoud

VEILIGHEID

Een ander belangrijk aspect is de veiligheid. Een auto zal anders reageren wanneer het dak belast wordt en wordt de auto hoger. De ANWB heeft testen gedaan met auto's die dankzij de extra ruimte die de  koffer biedt, overbeladen zijn. Dat ziet er niet goed uit en men wijst er dan ook op, vooral op de totale belastbaarheid van de wagen te letten. Ook geldt dat je met koffer formeel even hard mag rijden als zonder, maar dat dit wel gevaarlijker is. Een onverwachtse manoeuvre van een medeweggebruiker, kan gevaar opleveren. Let op dit soort zaken bij de aankoop van een dakkoffer. Oefen vooraf met een volgeladen koffer en/of beladen fietsdrager, zodat je zeker weet hoe de auto reageert. Daarnaast is het verstandig om wat langzamer te rijden wanneer je auto zwaar beladen is. Zo heb je veel plezier van de koffer en de dragers, die het mogelijk maken meer ruimte in de auto zelf te creëren en om moeilijk te vervoeren materieel makkelijk mee te nemen.

WELKe DAKKOFFER PAST BIJ JOU?

Bespreek voor de aanschaf waarvoor de koffer en de dragers gebruikt zullen worden. Een voorbeeld is de dakkoffer dat zowel langs de zijkant als van achter geopend kan worden. Via de zijkant kun je het beter beladen, iets wat handig is als je op vakantie gaat. Via de achterkant kun je ski’s er makkelijk in en uit halen, wat gemak oplevert tijdens de wintersportvakantie. Het is ook verstandig om altijd twee spanriemen mee te nemen, waarmee je de koffer of fietsen extra vast kun zetten. Stel je gaat, na een week heerlijke rust, naar huis en je hebt slecht weer. Dan kan je met de spanriemen alles extra goed vastzetten, zodat de wind er geen vat op kan krijgen. Dat draagt bij aan de veiligheid tijdens het rijden en voorkomt eventuele schade. Je kunt er tevens voor kiezen om een Thule tassenset bij de koffer aan te schaffen. Deze passen precies en bieden zo heel veel mogelijkheden. 

Overweeg je een dakkoffer of dakdrager voor fietsen aan te schaffen? Loop dan eens een Halfords winkel binnen voor advies. Hier vind je Thule - en Twinny Load dakkoffers en alle accessoires die nodig zijn voor veilig gebruik. Een dakdrager heeft om fietsen te vervoeren andere accessoires nodig dan bij het vervoer van een koffer of een skikoffer. Zo kun je ook een koffer van binnen zien en beslissen weke speciale onderdelen je eventueel nodig hebt.