Swipe to the left

Zo geniet je optimaal van het fietsseizoen

Zo geniet je optimaal van het fietsseizoen
Door Halfords 5 maanden geleden

6 tips om het fietsseizoen goed te beginnen

Yes, het is eindelijk weer zo ver! Langere dagen en warmere temperaturen. Een goed excuus om de meeste tijd van de dag buiten te besteden. Hoe kan je dit beter doen dan door de bossen te crossen op je mountainbike of door een mooie fietsroute te fietsen? Om goed van start te kunnen gaan hebben wij voor jou 6 tips om het hele fietsseizoen zonder problemen door te komen:

  • Controleer de fiets: Na een winter van weinig fietsen kan het zijn dat je fiets mankementen heeft opgelopen, controleer bijvoorbeeld de remmen, bandenspanning, de ketting en als laatste je lampen natuurlijk. Dit geldt voor ‘normale’ fietsen, e-bikes, mountainbikes en wielrenfietsen.
  • Stel de hoogte goed af: Zorg ervoor dat de fiets perfect op jou is afgesteld om rug- en zadelpijn te voorkomen. Stel je zadel af op de hoogte wanneer je knie licht gebogen is als de trapper naar beneden staat. Het is de bedoeling dat je heupen niet bewegen als je fietst. Bij het afstellen van je stuur moet je ervoor zorgen dat je rug niet hol of bol staat en je armen moeten licht gebogen zijn.
  • Elektrische fiets? Zorg er dan voor dat de accu helemaal opgeladen is vóór vertrek.
  • Even pauze? Zorg er dan voor dat de accu niet vol in de zon komt te staan, de accu kan dan oververhit raken en kapot gaan. Ergens in de schaduw is beter.
  • Voorzie je fiets van accessoires: een fietscomputer kan exact bijhouden hoeveel kilometers dat je hebt gefietst, een fietstas biedt extra plek op de fiets om eten en drinken mee te nemen of voor eventueel extra (regen)kleding.
  • Enjoy!: Het allerbelangrijkste natuurlijk. Geniet van de mooie zomerdagen en avonden en maak vooral plezier.

Met deze tips zal jij weinig problemen ervaren en flink wat kilometers op de teller gaan zetten. Toch problemen met uw fiets? Neem even een kijkje op Halfords.nl voor de juiste onderdelen of een filiaal bij jou in de buurt!