Swipe to the left

Tips bij het kiezen van een dakkoffer

Tips bij het kiezen van een dakkoffer
Door Halfords 2 geleden

Een dakkoffer is ideaal om meer spullen mee te kunnen nemen. Het is belangrijk om een dakkoffer te kiezen die jou veiligheid niet in gevaar brengt. Waar moet je precies rekening mee houden? Hieronder vind je een aantal tips.

Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk. Om zeker te zijn dat een dakkoffer veilig is, kan je kijken of het product het TÜV-keurmerk bevat. Een dakkoffer met dit keurmerk heeft verschillende veiligheidstesten ondergaan zoals de stabiliteitstest en de windtunneltest. Ook kan je kijken of het product ISO 11154-gecertificeerd is. Dan voldoet het product aan de strengste kwaliteit- en veiligheidseisen.

Om de dakkoffer op je auto te plaatsen heb je een bevestigingssysteem nodig. Het is belangrijk om te weten dat de dakkoffer blijft zitten als je een keer hard op de rem moet trappen of uitwijken. Om ergernissen te voorkomen bij het bevestigen kan je het beste een systeem met snel sluiters kiezen, deze worden ook wel quickdocks genoemd. Volgens ons team zijn deze als erg gebruiksvriendelijk ervaren. De beste keus voor deze bevestigingen zijn van het merk Thule, dit merk is verkrijgbaar bij onze Halfords winkels.

Thule is een van de betere merken als het aankomt op het vervoeren van je dierbare spullen. Zo heeft Thule ook hele goede kwaliteit fietsendragers, dakkoffers en kinderzitjes voor de fiets.

Zorg er verder voor dat het formaat van de dakkoffer goed past bij de auto. Volgens de wetgeving mag er aan de voorkant niets verder uitsteken dan de voorbumper en aan de achterzijde mag er maximaal 1 meter uitsteken. Wat hierbij niet vergeten mag worden is dat de achterklep open moet kunnen. Om goed voorbereid een dakkoffer te kopen, kan je van tevoren de maximale lengte van de koffer op meten. Dit kan je doen door de achterklep van de auto helemaal open te zetten. Start met meten bij de voorkant. Pak een punt hoe ver de koffer maximaal mag uitsteken aan de voorkant en meet tot de achterklep. Dat is dan de maximale lengte.

Heb je al een dakdrager? Houdt dan rekening met het feit dat niet alle dakkoffers op dezelfde dakdrager passen. Twijfel je of de dakkoffer geschikt is voor de drager die je al hebt? Neem contact op met ons via de website of breng een bezoekje aan een van onze winkels.