Auto_wassen_blog

Het belang van regelmatig wassen

Het regelmatig wassen van je auto heeft vele voordelen. Ten eerste helpt het bij het verwijderen van vuil, stof en andere verontreinigingen die zich op het oppervlak van je auto hebben opgehoopt. Dit vermindert de kans op krassen en beschadigingen van de lak. Bovendien draagt een schone auto bij aan een betere brandstofefficiëntie, omdat er geen weerstand is door vuilophoping. Daarnaast behoudt een regelmatig gewassen auto zijn waarde beter en geeft het een positieve indruk aan anderen.

Voorbereiding op het wassen

Voordat je begint met het wassen van je auto, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Verzamel de benodigde materialen, zoals een emmer, autoshampoo, een spons of washandschoen, een zachte borstel voor de wielen, een tuinslang en een schone microvezeldoek voor het drogen. Zorg er ook voor dat je een schaduwrijke plek kiest om je auto te wassen, zodat het water en de shampoo niet te snel opdrogen.

Het wassen van de carrosserie

Begin met het spoelen van de auto met water om het losse vuil weg te spoelen. Gebruik vervolgens de autoshampoo en een spons of washandschoen om de carrosserie grondig te reinigen. Werk van boven naar beneden en spoel regelmatig de spons uit om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Na het wassen spoel je de auto opnieuw af met schoon water en droog je hem af met een schone doek of een zeemvel om watervlekken te voorkomen.

Vergeet de wielen niet

De wielen van je auto kunnen vaak het meeste vuil en remstof bevatten. Gebruik een zachte borstel en wat wheelcleaner om de wielen grondig schoon te maken. Let erop dat je een aparte borstel gebruikt voor de wielen om te voorkomen dat vuil wordt overgebracht naar de carrosserie. Spoel de wielen goed af met water en droog ze af met een microvezeldoek.

Extra tips

·         Gebruik altijd autoshampoo en vermijd huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat deze de lak kunnen beschadigen.

·         Vermijd het wassen van je auto in direct zonlicht, omdat het water en de shampoo te snel kunnen opdrogen en vlekken kunnen achterlaten.

·         Investeer in hoogwaardige microvezeldoeken om krassen te voorkomen tijdens het drogen.

·         Overweeg om een wax of sealant aan te brengen na het wassen om de lak te beschermen en de glans te verlengen.