Ga erop uit met de fiets

Ben jij al helemaal klaar voor het fietsseizoen? Kun je niet wachten om de wachten om de wegen van Nederland en omstreken te gaan ontdekken? Wij ook niet! Daarom hebben wij speciaal voor jou 5 prachtige fietsroutes in Nederland opgesomd om te kunnen fietsen.

De routes liggen verspreid door Nederland. Om alle routes een keer te kunnen fietsen zal je af en toe eerst een stukje moeten rijden (afhankelijk waar je woont uiteraard). Het is daarom wellicht handig om een fietsendrager aan te schaffen. Met deze fietsendrager neem je je fiets gemakkelijk mee achter de auto en kun je meerdere plekken in Nederland bezoeken:

  • Brabantse Heide: Deze 48 km lange route is vol met heide vlaktes. De route is zelf het mooiste in de vroege ochtend, wanneer de dauw nog op het gras staat. De Strabrechtse heide is dicht bij Eindhoven en goed te bereiken.
  • Bekendelleroute: Een route met veel variatie, van platte weilanden tot mooie bossen langs de rivier de Slinge, van grind- en zandpaden tot vlakke wegen. De Achterhoek heeft het allemaal! Deze route van 45 km komt door het historisch vestingstadje Bredevoort en zelfs een stukje Duitsland!
  • Buiksloterdijkroute: Dicht bij onze hoofdstad liggen de prachtige dorpjes langs de Zuiderzee. Een route van 30 km over de dijken en door Monnickendam en Broek in Waterland. Er is niks dat lekkerder is dan de wind de door je haren te voelen en genieten van het uitzicht over het waterlandschap.
  • Geul en Gulproute: Deze route is een beetje pittiger door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. Maar dat daar wordt de route niet minder van, want de natuur is adembenemend. Een route van ca. 48 km lang komt ook langs de bruisende stad Valkenburg. Hier kun je kiezen uit talloze cafés en andere tentjes om te genieten van een welverdiend hapje en een drankje.
  • Heegermeer: Tussen de vlakke landen van Friesland is er naast de grote meren, lange sloten en de IJselmeerkust  veel meer te zien dan dat. De route loopt door het typische watersport dorpje Heeg en komt langs een aantal Elfsteden-steden zoals Hindeloopen en Workum.

Kies een mooie dag uit om de route te gaan fietsen en je hebt gegarandeerd een heerlijke dag. Mist er nog iets aan je fiets of heb je nog extra spullen nodig? Wij bij Halfords staan voor je klaar!