Swipe to the left

Op wintersport met Halfords

Op wintersport met Halfords
Door Halfords 3 geleden

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur. Een groot gedeelte van de Nederlanders onder de rivieren gaat carnaval vieren. De overige Nederlanders gaan op wintersportvakantie, fietsvakantie, vliegvakantie of blijven lekker thuis. Maar hoe neem je bijvoorbeeld al die dikke winterkleren en skispullen mee in je auto?

Skidrager

Met een hele grote auto of een busje is het over het algemeen geen probleem om al die spullen mee te nemen, al is het soms lastig om de ski’s ergens te plaatsen. Daar heeft Halfords de perfecte oplossing voor, namelijk de skidrager. Deze monteer je op het dak van je auto en dan klik je je ski’s erin vast, zodat ze veilig vastzitten en er niet uit vallen.

Dakkoffer en dakdrager

Voor de mensen met een kleinere auto is een dakkoffer een betere oplossing. Hier kun je ski’s in doen en een groot gedeelte van je overige skibenodigdheden. Voor zowel de dakkoffer als de skidrager dient er een dakdrager op de auto gemonteerd te worden. De dakdragers worden door middel van klemmen aan de rails op het dak van je auto gemonteerd. Mocht je een auto met een glad dak hebben, dan klemt de drager tussen deur en steunt die op het dak. Bij een auto met een fixpoint dak zitten er in het dak klepjes, hier is een moer of een haakje zichtbaar.

Sneeuwkettingen

Mocht je op skivakantie gaan, dan is het aan te raden om sneeuwkettingen bij de hand te hebben. Zeker voor je eigen veiligheid en die van je medepassagiers. Daarnaast is het rijden met sneeuwkettingen in sommige landen verplicht. Je ziet dan een bord langs de weg staan met een sneeuwketting erop, dat betekent dat je vanaf dat punt met een sneeuwketting moet rijden. Mocht je nou niet weten welke sneeuwketting voor jou geschikt is, dan heeft Halfords de volgende sneeuwketting zoekhulpen.
Pewag sneeuwketting-configurator
Carpoint sneeuwkettingen zoekhulp

Mocht je in de winter het warme weer gaan opzoeken en graag met de fiets weg willen, dan is een fietsdrager de geschikte oplossing. Fietsendragers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er fietsdragers die je op de trekhaak kan monteren en fietsendrager die je op het dak kan monteren. Voor fietsendragers die je op het dak monteert heb je tevens een dakdrager nodig.