Swipe to the left

Fietsen in de regen

Fietsen in de regen
Door Halfords 3 geleden

De herfst staat weer voor de deur dus dat betekend dat de bladeren van de bomen vallen, de temperatuur zal gaan dalen en het zal vaker en meer zal gaan regenen. Dat is dan voor veel Nederlanders een probleem, aangezien Nederland een echt fietsland is. Maar wat kun je er allemaal tegen doen om ervoor te zorgen dat je niet helemaal doorweekt op je werk, school of een feestje aankomt?

Een paraplu is optie, maar het is echter vrij lastig om er een mee te nemen op de fiets, zeker als het flink waait. Tevens houdt een paraplu maar een klein gedeelte van de regen tegen en worden bijvoorbeeld je benen nog steeds nat.

Regenpak

Een regenpak is prima optie om ervoor te zorgen dat je droog op de gewenste locatie aankomt. Een regenpak bestaat over het algemeen uit regenbroek en een bijpassend regenjack. De ANWB voert jaarlijks een regenpakkentest uit. De worden dan door experts getest op de volgende punten.

  • Waterdichtheid
  • Ademend vermogen
  • Afparelen (glijdt de regen direct van de kleding af)
  • Het gebruiksgemak
  • Draagcomfort
  • Constructie van het regenpak

Regenponcho

Een fietsponcho is veelal de makkelijkste manier om jezelf te beschermen tegen een regenbui op de fiets. Een fietsponcho kun je gemakkelijk over je eigen kleding aan doen en is na gebruik weer gemakkelijk op te bergen. Een fietsponcho is tevens geschikt voor meerdere familieleden, dat komt doordat regenponcho vaak one size fits all. Speciale regenponcho’s voor op de fiets onderscheiden zich onder andere door de speciale taillebanden tegen opwaaien en handbanden die ervoor zorgen dat de fietsponcho over het stuur blijft handen.

Regenoverschoen

Verder kent iedereen wel wat er gebeurt als je met je fiets door een aantal plassen heen rijdt. Zelfs met een fietsponcho of regenponcho worden je voeten nat. De regenoverschoen biedt hier de oplossing voor. De regenoverschoen is een snelle en effectieve oplossing voor het opspattende water. Een regenoverschoen is te verkrijgen in meerdere maten en kleuren.