Swipe to the left

De beste manier om je auto te wassen

De beste manier om je auto te wassen
Door Halfords 2 geleden

Heb jij het beste voor met je auto? Dan weet jij vast dat de beste manier om je auto te wassen met de hand is. De auto door de wasstraat rijden, bespaard veel tijd maar daardoor ontstaan er meer krassen op de lak van de auto dan wanneer je de auto met de hand wast. Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken bij het wassen. Hieronder kan je lezen welke producten een glanzend resultaat leveren.

De eerste stap bij het wassen van de auto is het afspoelen van de lak. Dit kan het beste gedaan worden door middel van een hogedrukspuit. Heb je dit niet? Een tuinslang kan hier ook goed voor gebruikt worden. Zorg ervoor dat al het loszittend vuil verwijderd is. Doe dit door de auto van boven naar beneden schoon te spuiten.

Daarna is het belangrijk om een goede auto shampoo te gebruiken. Een goede shampoo beschadigd de lak van de auto niet. Turtle Wax link is een van de betere merken van auto shampoos. Ook Meguiar'sen Sonaxhebben goede shampoos. Deze zijn alle drie te koop bij Halfords. Een tip is om de auto niet in de volle zon te wassen want zo voorkom je dat de shampoo vroegtijdig opdroogt.

Bij het wassen van de auto is het wordt een microvezelspons aangeraden. Een ouderwetse gele spons houdt makkelijk vuil en steentjes vast, waardoor krassen op de lak kunnen ontstaan. Wil je toch de ouderwetse spons gebruiken? Dan kun je dit het beste doen door twee emmers te gebruiken. Eén emmer gevuld met het sop en de ander alleen met warm water. In die twee emmers kan je de spons regelmatig in uitspoelen. Zo voorkom je krassen.

Is de auto schoon? Dan wordt het alweer tijd om de auto droog te maken. Dit kan het beste gedaan worden door middel van een zeem. Door dit te doen voorkom je dat er kleine witte vlekjes achter blijven op de lak van de auto.

De finishing touch mag natuurlijk niet vergeten worden. De laatste stap is de auto wax. De auto wax van Turtle Wax, Meguiar en Sonax zijn goede merken om te gebruiken. Door wax te gebruiken ziet de auto er weer uit als nieuw!