Swipe to the left

Auto Winterproof

Auto Winterproof
Door Halfords 3 geleden

De dagen worden korter en de nachten worden langer. Tevens zal het vaker gaan regenen, hagelen of sneeuwen waardoor het zicht slechter wordt, zeker met enorme hoosbuien van tegenwoordig. Het zou een drama zijn als een van je autolampen kapot zou gaan terwijl je net in een enorme sneeuw –of regenbui zit. Zorg er dus altijd voor dat je een extra lampenset in je auto hebt liggen. Kies tevens voor de juiste lampenset om je huidige lampen te vervangen als ze kapot zijn. Het wordt aangeraden om beide lampen gelijktijdig te vervangen als je er één moet vervangen. Dit bevordert namelijk de levensduur van de autolampen.

ijskrabber

Een ijskrabber zorgt ervoor dat je de ijzel van je autoruiten af kan halen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten ijskrabbers in veel verschillende kleuren, vormen, maten en prijzen. Zo zijn er tegenwoordig ook ijskrabbers met een handschoen verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat je geen koude handen krijgt tijdens het krabben van je autoruiten.

Ruitontdooier

Als je in de ochtend meer haast hebt en geen tijd hebt om je autoruiten schoon te krabben in de winterse omstandigheden, dan kun je altijd je autoruiten nog inspuiten met de-icer. IJs en vorstaanslag verdwijnen binnen enkele seconden na gebruik. Ruitontdooier bevat antivries en dat zorgt ervoor dat de ruiten niet opnieuw bevriezen. Omdat de-icer gemaakt is op basis van Isopropyl alcohol en water, tast het product rubber, chroom en lak van je auto niet aan.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen worden in Nederland niet veel gebruikt op de weg, al zijn sneeuwkettingen in sommige andere landen wel handig, of zelfs verplicht. Zorg dus dat je ze binnen handbereik hebt als je in het buitenland in de sneeuw gaat rijden. Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. Sneeuwkettingen kunnen echter maar op korte afstanden gebruikt worden en met een beperkte snelheid. Op de verpakking van de sneeuwketting staat een maximumsnelheid aangegeven, respecteer deze ten alle tijden. Op de wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, zijn verkeersborden geplaatst. Daarop staat een afbeelding van een wiel met sneeuwkettingen. De sneeuwkettingen dienen op de aandrijfwielen gemonteerd worden, bij een auto met vierwielaandrijving worden de sneeuwkettingen over het algemeen op de voorwielen gemonteerd.