Swipe to the left

augustus 2019

Leasen van een fiets kan ook!

Door Halfords 3 geleden

Leasen heeft veel voordelen. Je bent dan wel geen eigenaar van de fiets en je betaald maandelijks een vaststaand bedrag, maar dan hoef je ook niet meer te doen dan zorgeloos genieten van de vele fietskilometers. Via een lease maatschappij zoals Halfords is het snel geregeld en krijg je direct de beste kwaliteit e-bike zonder extra verborgen kosten. Aan het einde van het contract is het mogelijk om een nieuw exemplaar te krijgen, of de fiets weer in te leveren.

Je eerste kinderfietsje

Door Halfords 3 geleden

Het krijgen van je eerste fiets blijft een magisch moment. De eerste rijlessen samen met je ouders waarbij de kinderfiets vaak was voorzien van twee zijwielen. Fietsen in je kinderjaren gaf je de vrijheid om je snel te verplaatsen. De wereld opent zich en samen met vriendjes ging je op de fiets naar school of de sportvereniging. Door de uitstekende fietspaden in ons land was het voor je ouders al snel niet meer nodig om je te begeleiden en mocht je zelf op je kinderfiets op pad. En nu is het tijd om zelf een fiets te kopen voor je eigen kind. Er is zoveel keuze tussen traditionele fietsen, racefietsen of mountainbikes.

Appen op de fiets

Door Halfords 3 geleden

Het is vanaf 1 juli 2019 wettelijk verboden om een mobiele telefoon op de fiets vast te houden tijdens het fietsen. De politie geeft hiervoor geen waarschuwing, maar zal direct een bekeuring van €95,- uitschrijven bij een geconstateerde overtreding. Reden van het verbod is de verhoogde kans op ongevallen. De aandacht en concentratie is gericht op het scherm en niet op de weg en het overige verkeer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Whatsapp of bellen op de fiets. Is het toch nodig om de telefoon te gebruiken dan moet de fietser stoppen en de mobiel in stilstand gebruiken.

Verplicht in het buitenland

Door Halfords 3 geleden

Ondanks de vele Europese regelgeving, heeftnog ieder Europees land zijn eigen regels over verplichte veiligheid van een auto. Voor de veiligheidseisen van de auto zijn de regels van het land van kentekenregistratie van toepassing, ook tijdens ritten in het buitenland. Voor de losse veiligheidsitems zijn echter wel de regels van toepassing die gelden in het land waar het voertuig op dat moment staat. Denk hierbij aan de gevarendriehoek, veiligheidsvest, alcoholtester, verbanddoos en brandblusser. In Nederland zijn ze niet verplicht, maar wel verstandig om in de auto mee te nemen. Gaat de reis met de auto door het buitenland, dan is het goed om vooraf te controleren welke regels er van toepassing zijn en de benodigde spullen in de auto mee te nemen. Onderstaande regels gelden voor voertuig met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo.