Sneeuwketting

Sneeuwkettingen categorie

Benieuwd welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor jouw auto? Met 77 verschillende sneeuwkettingen hebben wij vast de juiste! Omdat sneeuwkettingen auto specifiek zijn kan het moeilijk zijn om de juiste ketting te vinden. Als je twijfelt of de juiste er tussen staat kan je hier direct naar de Carpoint sneeuwkettingen zoekhulp of de Pewag sneeuwketting-configurator

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Meer weten over sneeuwkettingen? We helpen je graag met het uitzoeken van de juiste sneeuwkettingen.

WETEN WELKE MAAT SNEEUWKETTINGEN JE MOET KOPEN? 

Uiteraard moet er voldoende ruimte tussen de band en de wielkaast zitten. Bekijk de Carpoint sneeuwkettingconfigurator. Voor de sneeuwkettingen van het merk Pewag kun je de juiste ketting vinden via deze sneeuwkettingconfigurator. Daarnaast hebben we voor de merken Carpoint en Weissenfels referentielijsten beschikbaar. Uiteraard kun je natuurlijk ook altijd eerst advies inwinnen bij de Halfordsmedewerkers in een van onze Halfordswinkels. Hier vind je de dichtstbijzijnde Halfords winkel.

Hoe doe je de sneeuwketting om het wiel? Weten hoe je de sneeuwkettingen om je wiel bevestigd?

Je kan het beste de auto op een rustige plek parkeren, een plek waar niet teveel sneeuw ligt. Zorg er vervolgens voor de wielkast sneeuwvrij wordt dan kan je de sneeuwketting uit de verpakking halen, het is belangrijk dat er geen knopen in zitten. Leg de blauwe kan van de ketting richting de voorkant van de auto. Werk het flexibele koord naar de bovenkant van het wiel en maak het vast. Vervolgens bevestig je de rode haak aan de laatste schakel van de gele ketting en trek je de flexibele kabel recht zodat de ketting recht op zijn as komt te liggen. Als laatste kan je de rode kabel in het zelf vergrendelende stuk doen.

Het is verstandig om lichte handschoenen aan te doen zodat je handen niet te koud worden, let wel op dat je nog kan voelen wat je doet met je handen. Ook kan je een mat pakken zodat je niet te vies wordt. 

In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht?

Als het verplicht wordt om een sneeuwketting te gebruiken is dat af te zien aan de blauwe verkeersborden waarop een autoband met ketting wordt afgebeeld. Dit is vooral in de wintermaanden maar het kan ook gebeuren bij slecht weer dat het buiten deze maanden om ook verplicht is. als je dan geen sneeuwketting bij hebt kan je een boete krijgen. Niet in alle landen worden dezelfde regels gehanteerd. Hieronder lees je de regels per land.

 • Duitsland

Sneeuwkettingen zijn bij bepaalde weersomstandigheden verplicht. 

 • Oostenrijk

In Oostenrijk mag je de sneeuwketting alleen gebruiken als dit nodig is of als je geen winterbanden hebt. Belangrijk is wel dat je het wegdek niet beschadigt. Ook mag je niet harder dan 50 km per uur

 • Zwitserland

Sneeuwkettingen zijn bij bepaalde weersomstandigheden verplicht. 

 • Frankrijk

Sneeuwkettingen zijn alleen toegestaan op wegen waar sneeuw ligt. Als sneeuwkettingen verplicht zijn, wordt dit aangegeven met het verkeersbord.

 • Italië

In de Aostavallei is het van 15 oktober tot 15 april verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben. In de rest van Italië geldt geen officiële verplichting, behalve als het met het verkeersbord staat aangegeven.

 • Finland

Sneeuwkettingen zijn toegestaan als er veel sneeuw en ijs op de weg ligt.

 • Kroatië

Het is verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen. Het gebruik van de sneeuwkettingen is verplicht bij ijzel of 5 cm sneeuw.

 • Noorwegen

Sneeuwkettingen gebruik je als het weer en de weg dit vereisen.

 • Slovenië

Bij geen gebruik van winterbanden is het hebben van sneeuwkettingen in je auto verplicht.

 • Slowakije

verplicht om in de wintermaanden sneeuwkettingen in je auto te hebben.

 • Tsjechië

Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de wegen met sneeuw of ijs bedekt zijn

 • Zweden

Sneeuwkettingen mogen gebruikt worden als de weersomstandigheden hierom vragen.

Om een boete te voorkomen is het slim om je aan deze regels te houden en goed voorbereid met sneeuwketting in de auto naar deze landen te reizen.

 

86 producten

86 producten