Trekhaakdrager

Ga jij regelmatig met jouw fiets bij jou in de omgeving op pad? Dan zal die omgeving zo langzamerhand wel heel erg bekend voorkomen. Wordt het dan niet eens tijd om een ander stukje Nederland te gaan ontdekken op de fiets?  

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Trekhaakdrager

Het makkelijkste is het om je fiets op de auto te vervoeren. Echter hoe doe je dat wanneer je geen fietsendrager hebt? Beschikt jouw auto over een trekhaak? Ga dan voor een trekhaakdrager! Halfords beschikt over diverse trekhaakdragers die het vervoeren van jouw fiets een stuk makkelijker maakt.

Waar moet je op letten met een trekhaakdrager?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe zwaar jouw fietsen zijn, want een trekhaakdrager kan of tot 45 kg of 45 kg of meer dragen. Het gaat hierbij natuurlijk wel om het totale gewicht van de 2 fietsen die je hierop wilt vervoeren.

Heb jij een elektrische fiets, dan zijn daar speciale trekhaakdragers voor. Houdt hier dus rekening mee met het uitzoeken van jouw fietsendrager. Want een elektrische fiets is natuurlijk een stuk zwaarder dan een gewone fiets. Maar ook wanneer je een fiets hebt met bijv. brede banden, zijn hier speciale fietsendragers voor.

Bij een trekhaakdrager is het wel prettig wanneer deze kantelbaar is. Want je zult net zien dat je klaar bent om met je fiets te vertrekken, mis je je bidon of handschoenen. Je weet dat deze achter in de kattenbak liggen. Het wordt dan een heel gehannes om de fietsendrager eerst eraf te halen, je spullen te pakken en je fietsendrager weer te monteren. Wanneer deze kantelbaar is, kantel je de fietsendrager, opent de klep en pakt je spullen. Je hoeft nu alleen nog maar de klep te sluiten en je trekhaakfietsendrager terug te kantelen en je kunt vertrekken.

Heb je de fietsendrager niet meer nodig, dan zet je deze in de garage of schuur neer. Wat is het dan prettig om deze op te vouwen en weg te kunnen zetten als een kleiner pakketje.

Sommige trekhaakdragers beschikken ook over een stekker, de zogeheten 7 of 13-polige stekker. Met deze stekker kun je ervoor zorgen dat de verlichting op de drager functioneert en je dus veilig rond kunt rijden.

 

40 producten

40 producten