Fietsendrager

Fietsendrager kopen

Halfords verkoopt een groot assortiment aan fietsendragers. Bij Halfords koop je onder andere een achterklepdrager, een dakdrager of een trekhaakdrager. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor alle accessoires om de montage gemakkelijk zelf voor elkaar te krijgen.
Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

 

Of het nu gaat om je fiets weg te brengen voor een servicebeurt of om ergens naartoe te rijden om een fietsroute te gaan fietsen, met een goede fietsendrager ben je zeer snel en gemakkelijk op weg van A naar B.

Soorten fietsendragers

Afhankelijk van welke auto je hebt, kun je een fietsendrager erbij uitzoeken. Zo kun je gaan voor een trekhaakdrager, waarbij je de fietsendrager op de trekhaak plaatst. Heb je geen trekhaak op de auto, dan kun je voor een achterklepdrager of zelfs voor een dakdrager gaan.


Achterklepdrager

achterklepdragerDe naam zegt het al, deze fietsendrager is te monteren op de achterklep van je auto, je bus of zelfs van je camper. Aangezien er verschillende soorten achterkleppen zijn, zal niet iedere achterklepdrager op elke auto passen. Zo zijn er achterklepdragers speciaal geschikt voor sedans of voor een auto of bus met een 5de deur. Weet je niet zeker of een achterklepdrager geschikt is voor jouw auto, bus of camper, informeer bij onze medewerkers naar het juiste type!

Nu beschikt jouw auto over een trekhaak, echter wil je naast de fietsen ook je caravan meenemen. Dan biedt een achterklepdrager die uitkomst. Je plaats je fietsen op de achterklepdrager en kunt eenvoudig ook je caravan meenemen.

De meeste achterklepdragers zijn geschikt voor twee fietsen tot een maximaal draaggewicht van 30 kg. Echter zijn er ook een aantal achterklepdragers geschikt voor drie fietsen. Dus heb je drie fietsen te vervoeren, dan kun je ook voor een achterklepdrager gaan.

Daarnaast bieden veel achterklepdragers ook nog de mogelijk om de fietsen te vergrendelen op de drager. Zo ben je extra beveiligd tegen diefstal.

> Bekijk hier achterklepdragers van het merk Thule.


Dakdrager

dakdrager fietsVind je het prettiger rijden wanneer je jouw fietsen op het dak vervoert? Koop dan een een fietsdakdrager. Natuurlijk dient je auto dan wel te beschikken over dakdragers, echter die zijn ook voor iedere auto te verkrijgen.

Het voordeel van een fietsdakdrager is dat je prima alleen maar één fiets of diverse fietsen met verschillende formaten kunt vervoeren. Je koopt namelijk voor iedere fiets een eigen fietsdakdrager. Zo is iedere fietsdakdrager precies geschikt voor de fiets die jij wilt meenemen. Het maakt dus niet uit of je nu een stadsfiets, kinderfiets en elektrische fiets tegelijk mee wilt nemen, het kan met de dakdrager. Als je er maar op let dat de framedikte van je fiets overeenkomt met de dakdrager en natuurlijk de maximaal aantal kilo’s in acht neemt.

> Bekijk hier dakdragers van het merk Thule en Carpoint.


Trekhaakdrager

trekhaakdragerBeschikt jouw auto over een trekhaak, dan kun je jouw fietsen simpel en snel vervoeren met een trekhaakdrager. Deze fietsendrager monteer je namelijk eenvoudig op je trekhaak, waarbij je ook snel daarna je fietsen kunt monteren. Zelfs met een plotseling idee om een stukje te gaan fietsen op die nieuwe fietsenroute, je zit in een mum van tijd in de auto met de fietsen achterop en je kunt vertrekken.

Sommige trekhaakdragers beschikken ook over een kantelfunctie. Het voordeel hiervan is dat wanneer je iets uit de kofferbak wilt pakken, je niet eerst de fietsen van de drager af hoeft te halen. Want je kantelt de fietsen eenvoudig naar voren en kunt zo de klep naar de kofferbak openen.

> Bekijk hier trekhaakdragers van het merk Thule en Pro User.

Fietsendragers voor elektrische fiets

Voor het vervoeren van een elektrische fiets of fietsen heb je een speciale fietsendrager nodig. Waarom? Omdat elektrische fietsen over het algemeen wat zwaarder zijn in gewicht en doorgaans zijn de fietsen ook wat breder. Dat betekent dus dat elektrische fietsen voor een standaard fietsendrager te zwaar zijn en de fietsendrager kan breken, waardoor de fietsen op de grond belanden. Daarnaast kunnen de elektrische fietsen niet goed gemonteerd worden. De elektrische fietsen staan namelijk te dicht op elkaar bij een gewone fietsendrager en dat kan beschadigingen veroorzaken op je elektrische fiets.

Heb je een elektrische fiets, zorg er dan voor dat je een juiste fietsendrager koopt, speciaal geschikt voor een elektrische fiets. Halfords heeft er een aantal in het assortiment:


Bekijk hierboven > alle fietsendragers van de merken Thule, Carpoint en Pro User.

Items 1 to 10 of 56 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction
 1. TWINNY LOAD WIELGOOT RIEMEN 2 STUKS

  Twinny Load Wielgoot riemen

  €5.89

  TWINNY LOAD WIELGOOT RIEMEN 2 STUKS Learn More
 2. THULE WIELGOOT SLOTEN 986

  Thule Wielgoot sloten 986

  €9.89

  THULE WIELGOOT SLOTEN 986 Learn More
 3. Framebuis beschermer

  Simson Framebuis Beschermer

  €9.99

  SIMSON FRAMEBUIS BESCHERMER Learn More
 4. Thule Road bike Adapter 9772

  Thule wieladapter

  €12.89

  Thule Road bike Adapter 9772 Learn More
 5. Pedaal beschermer

  Simson Fietspedaal Beschermer

  €14.99

  SIMSON PEDAAL BESCHERMER Learn More
 6. THULE ADAPTER LICHTBALK 976

  Thule Lichtbalk Adapter 9761

  €16.89

  THULE ADAPTER LICHTBALK 976 Learn More
 7. KOPPELSTUK TL

  Twinny Load Koppeling

  €16.99

  TWINNY LOAD BASIS KOPPELINGSTUK Learn More
 8. GELEIDEBUS 75MM TL

  Twinny Load Geleidebus 75 mm

  €16.99

  GELEIDEBUS 75MM TL Learn More
 9. FIETSHOES 1 FIETS

  Carpoint Fietshoes 1 Fiets

  €19.99

  CARPOINT FIETSHOES 1 FIETS Learn More
 10. THULE CARBON FRAME PROTECTOR 984

  Thule Carbon Frame Protector

  €20.89

  THULE CARBON FRAME PROTECTOR 984 Learn More

Items 1 to 10 of 56 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction

Please wait...