Dakdragers

Ben je opzoek naar een dakdrager? Dan ben je bij Halfords op het juiste adres! Bij Halfords vind je niet alleen complete dakdragers van het merk Thule maar ook voetsets, kitsets en draagstangen zodat je de geschikte dakdrager kan aanschaffen voor je eigen auto.

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Welke dakdragers passen bij mijn auto?

De ene auto is de andere niet, dus dit geldt ook voor dakdragers. Dat heeft alles te maken met de maten van de auto en met het verschil in grootte van een dakkoffer. Daarnaast zijn grotere dakkoffers een stuk zwaarder wanneer ze vol zijn. Kan de auto dat hebben en hoe reageert hij bij een volgeladen koffer? Vergeet niet dat door een verhoging van het dak, de auto én hoger wordt én dat daardoor de wegligging verandert. Vraag is hoeveel gewicht het dak aan kan, hoe de dakdragers dat verwerken en op welke wijze dat het rijgedrag van de auto beïnvloedt.

Waar moet je op letten wanneer je met een dakdrager rijdt?

Stel je gaat een weekje fietsen. Dan is de dakdrager ideaal om de fietsen te vervoeren. Maar het moet ook wennen, want hoeveel mensen is het niet overkomen dat ze tijdens het rijden even vergeten dat de auto een flink stuk hoger is. Dat kan nare gevolgen voor de fietsen hebben. Rijdt maar eens even een parkeergarage in met een maximum hoogte. Vergeet je even dat er fietsen op je dak staan, dan zal dat onherroepelijk schade veroorzaken. Dat kun je voorkomen door te oefenen en een grote memo, duidelijk zichtbaar, naast het stuur te plakken dat de auto veel hoger is.

Benieuwd naar welke dakdrager er bij jouw auto past? Bekijk dan hier de handige Fit Guide van Thule 

471 producten

  1. 1 - 20

471 producten

  1. 1 - 20