Autostoel

Halfords verkoopt een groot assortiment aan autostoeltjes. Wij helpen je graag om je kindje veilig te vervoeren in de auto, al vanaf de geboorte! 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

SOORTEN AUTOSTOELTJES

Halfords biedt verschillende soorten autostoeltjes aan. Het belangrijkste hierbij is dat je het juiste autostoeltje voor de leeftijd moet kiezen of het gewicht van je kind moet controleren. Je vindt de volgende segmenten:

Groep 0+ 0 jaar tot 9 maanden (0 tot 9 kg)

De eerste groep is 9 maanden tot 4 jaar (9 tot 18 kg)

Groep 2/3 4 jaar tot 12 jaar (15 tot 36 kg)

Wat betreft groep 2/3, ze zijn eigenlijk altijd samengesteld. Omdat vrijwel elk autostoeltje geschikt voor kinderen in groep 2 ook geschikt is voor kinderen in groep 3. Dit komt doordat het autostoeltje opgroeit met je kindje. U kunt het zitje verstellen naarmate uw kind groter wordt. Zo zijn autostoeltjes altijd geschikt voor de juiste leeftijd of gewicht.

De autostoelen tot circa 4 jaar worden allereerst vastgezet met de aanwezige 3-puntsgordel van jouw auto. De eerste jaren wordt je kind vastgemaakt met de binnenste 5-punts veiligheidsgordel van het autostoeltje. Tot een gewicht van ongeveer 15 kg. Wanneer uw kind 15 kg of meer weegt, kunt u de binnenste autogordel van het autostoeltje halen. Het autostoeltje is ook geschikt om uw kind vast te zetten met de driepuntsgordel.

Voor de extra veiligheid van het kind worden alle zitjes gecontroleerd. Dit zie je terug in het ECE R44 / 04 keurmerk, dan laat het autostoeltje zien dat het gekeurd is volgens die norm. Tegenwoordig is er vrijwel geen autostoeltje op de markt dat niet aan deze norm voldoet. Het is echter het beste om dit te controleren, omdat het volledig verband houdt met de veiligheid van je kind.

13 producten

13 producten