Autostoel

Halfords verkoopt een groot assortiment aan autostoeltjes. Bij Halfords heb je daarbij de keuze uit een autostoeltje of een zitverhoger. Maar ook voor de autostoelaccessoires kun je prima terecht bij Halfords. Wij helpen je namelijk graag om je kindje veilig te vervoeren in de auto, al vanaf de geboorte! 

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Soorten autostoeltjes

Er zijn verschillende soorten autostoeltjes te verkrijgen bij Halfords. Het gaat er daarbij vooral om dat je de juiste autostoel kiest voor de juiste leeftijd, dan wel kijkt naar het gewicht van je kindje. Zo tref je de volgende onderverdelingen aan:

  • Groep 0+   0 jaar tot 9 maanden (0 tot 9 kilogram)
  • Groep 1     9 maanden tot 4 jaar (9 tot 18 kilogram)
  • Groep 2/3  4 jaar tot 12 jaar (15 tot 36 kilogram)

Met betrekking tot groep 2/3, deze wordt eigenlijk altijd samen genomen. Want bijna iedere autostoel die geschikt is voor een kind uit groep 2 is ook geschikt voor een kind uit groep 3. Dit komt doordat de autostoel meegroeit met jouw kindje. Je kunt namelijk de stoel aanpassen naarmate jouw kindje groter wordt. Zo past een autostoel altijd bij de juiste leeftijd of gewicht.
De autostoelen tot circa 4 jaar worden allereerst vastgezet met de aanwezige 3-puntsgordel van jouw auto. Daarbij wordt jouw kind in de eerste jaren vastgezet met de interne 5-puntsgordel van het autostoeltje. Dit is tot het gewicht van ca. 15 kilogram. Nadat jouw kindje 15 kilogram of zwaarder is, kan de interne gordel uit de autostoel verwijderd worden. De autostoel is tevens geschikt voor het vastzetten van jouw kindje met de aanwezige 3-punts autogordel.
Voor de extra veiligheid van jouw kindje worden de autostoelen allemaal gekeurd. Dit kun je terugzien aan het keurmerk ECE R44/04, dan staat er bij de autostoel dat deze is goedgekeurd volgens deze norm. Tegenwoordig worden er eigenlijk geen autostoeltjes meer op de markt gebracht, die deze norm niet hebben. Echter het is altijd wel goed om dit te checken, het gaat immers om de veiligheid van jouw kindje.


> Bekijk hier autostoelen van de merken Carkid, Disney, Ferrari, Hello Kitty, Maxi Cosi en Nania.

Soorten zitverhogers

Tot 12 jaar is het verplicht om je kind in een autostoeltje te vervoeren in de auto. Echter op een bepaalde leeftijd of bij een bepaald gewicht passen de kinderen niet meer goed in een autostoeltje. Dan zijn ze alleen nog wel veel te klein om los in de auto te zitten. Vooral wanneer zij dan met een 3-puntsgordel in de auto worden vastgezet. Die komt meestal rond hun keel uit en dat is behoorlijk gevaarlijk om zo rond te rijden. Daarom bestaan er de zitverhogers. Hiermee komt je kindje hoger op de bank te zitten en past de 3-puntsgordel prima over het lichaam van je kindje.


Een zitverhoger wordt in de groep 2/3 geplaatst en is dus geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met een gewicht van 15 tot 36 kilogram. Het is wel zo dat het ene kindje eerder geschikt is voor een zitverhoger dan de andere. Dat is vooral zelf bepalen, wanneer je vindt dat jouw kindje alleen op een zitverhoger kan.
Je kunt je er natuurlijk ook op voorbereiden door een autostoel te kopen die om te toveren is naar een zitverhoger. Je hoeft dan alleen maar de rug er vanaf te halen en voilà, je hebt een zitverhoger. Mocht dan blijken dat het nog te vroeg is voor een zitverhoger, dan kun je er gelijk weer een autostoel van maken.
Het voordeel van alleen een zitverhoger is dat deze heel gemakkelijk op iedere zitplek op de achterbank gezet kan worden. De ene keer zit je kindje rechts de andere keer links. Daarbij kan de zitverhoger natuurlijk ook zo in een andere auto gezet worden. Geen probleem!
Ook de zitverhogers worden getoetst aan de Europese ECE R44/04 norm.


> Bekijk hier zitverhogers van het merk Carkid, Carpoint, Disney, Hello Kitty en Nania.

Bekijk hierboven > alle autostoelen en zitverhogers van de merken Carkid, Carpoint, Disney, Ferrari, Hello Kitty, Maxi Cosi, Nania, Nijntje en Richter.

35 producten

35 producten