Dashcam & Camera

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, een klein cameraatje in de auto. Vaak zie je deze aan de binnenspiegel of op het dashboard van de auto. Deze dashcam legt alle beelden vast tijdens jouw autorit. De beelden kun je gebruiken als bewijsmateriaal in geval van schade, ongevallen en andere zaken. Eigenlijk kun je het zien als een soort zwarte doos van je auto, het registreert alles wat er onderweg gebeurt. Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

Diverse functies van de camera

De dashcams zijn over het algemeen uitgerust met een groothoeklens camera, hier kan per fabrikant verschil in zitten. De dashcam wordt steeds slimmer gemaakt, dat wil zeggen dat er steeds meer technologie in zit zoals bijvoorbeeld een GPS sensor of er zit wifi ingebouwd. Je kunt ze krijgen met een parkeermodus die zorgt ervoor dat de camera functioneert als beveiliger als je auto geparkeerd staat. Zodra er beweging rond de auto wordt waargenomen start de camera automatisch met filmen. De camera's met een GPS sensor registreren je snelheid en locatie. Aan de hand daarvan kun je dus precies terugzien waar je hebt gereden en wat je snelheid was. Qua camera en fabrikant zit er ook verschil in het maken van de back-up, zo heb je camera's die automatisch opnemen over eerdere beelden of je kunt ze laten synchroniseren met je telefoon. 

Waar let je op bij de aanschaf van een dashcam?

Je moet voor jezelf op een rijtje zetten waar je de dashcam voor gaat gebruiken. Wil je alleen ritten filmen of wil je ook graag meerdere functies? Als je kiest voor meerdere functies welke wil je dan? Vind je het handig om een GPS sensor te hebben? Wil je liever een koppeling kunnen maken met je telefoon zodat je automatisch een back-up hebt? Zet dit voor jezelf op een rijtje, daarmee wordt de keus voor een goede camera alleen maar makkelijker, een medewerker in de winkel kan je daarbij helpen.

Voor de aanschaf van een dashcam ben je bij Halfords aan het juiste adres. Met een variëren aanbod dashcams van verschillende merken en functie niveaus zit er altijd wel een dashcam bij die het beste bij jou past.

3 producten

3 producten