Zekering auto

Autozekeringen

Zekeringen voor in de auto zijn er in vele soorten en maten. Je hebt niet alleen te maken met de maximale stroom (ampere), maar ook met de vorm. Veel gebruikte autozekeringen zijn onder andere de verschilende soorten steekzekeringen, glaszekeringen, Jcase zekeringen en de al wat oudere keramische zekering. Deze laatste is ook bekend als steenzekering of torpedozekering.


 

Steekzekeringen

Een veel gebruikte vorm is de steekzekering. Deze is weer onderverdeeld in onderstaande varianten. 

Jcase zekeringen

Jcase zekeringen hebben een  "cartridge-achtige" opbouw en worden gebruikt voor stoomcircuits met een hoge stroom waarin er geen spanningsverliezen mogen optreden door het gebruik van zekeringen. De Jcase zekeringen zijn er in twee varianten de gewone en de Jcase Low Profile. Deze heeft een lagere bouwvorm en past dus makkeliijker in kleinere ruimtes.

Jcase en Jcase Low Profile

De Jcase en Jcase Low Profile zekeringen.

Bekijk hier onze Jcase en Jcase Low Profile zekeringen. 


 

Glaszekeringen

Glaszekeringen zijn de bekende glazen buisjes met een smeltdraad. Glaszekeringen worden bij auto's veel minder gebruikt dan vroeger. Over het algemeen zul je in nieuwe auto's vooral steekzekeringen vinden.

Glaszekering

Bekijk hier ons assortiment glaszekeringen


 

Keramische zekeringen

Een keramische zekering, ook wel bekend als steenzekering of torpedozekering, bestaat uit een keramische drager met daarop de smeltdraad gemonteerd. Keramische zekeringen vind je vooral terug in al wat oudere auto´s. Tegenwoordig is de stenen (keramische) drager veelal vervangen door kunststof.

Keramische zekering

Bekijk hier ons assortiment Keramische zekeringen.

 

1 producten

1 producten

  • Gratis afhalen & retourneren in alle filialen door Nederland
  • Op voorraad vóór 16:00 uur besteld vandaag verzonden*
  • Advies door specialisten & gegarandeerd een lage prijs