Ruitenwissers

Ruitenwissers

Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van je auto omdat je hierdoor bij slechte weersomstandigheden toch goed kan blijven zien op de weg. Wanneer ruitenwissers versleten, uitgedroogd of kapot zijn is het belangrijk om deze tijdig te vervangen. De weersomstandigheden in Nederland hebben invloed op de levensduur.
Halfords heeft een groot assortiment met ruitenwissers zodat we altijd wel een model hebben dat geschikt is voor uw auto.

Lees onderaan de pagina verder...[[break]]

 • Hoe weet je wanneer het tijd is om je ruitenwissers te vervangen?
  Dat is direct merkbaar, bijvoorbeeld als je strepen op de autoruit ziet. Of als een deel van de autoruit vuil blijft, maar ook als je een waas ziet.
 • Laten de wisrubbers aan de uiteinden los?
  Dan is het ook aan te raden om actie te ondernemen en nieuwe ruitenwissers aan te schaffen.

KEUZE UIT RUITENWISSERRUBBERS OF EEN COMPLETE SET 

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een complete set aan te schaffen. Als alleen de ruitenrubberwissers zijn versleten, hoef je alleen maar nieuwe rubbers te kopen. Daar voorziet Halfords dan ook in met een ruim assortiment. Als er een ruitenwisser is afgebroken, is het wel nodig om een complete uitvoering aan te schaffen. Daar voorzien wij eveneens in, zodat je voor alle problemen bij Halfords op de goede plek bent. 

VERSCHILLENDE VORMEN

Het Bij Halfords verkopen we verschillende soorten ruitenwissers. Zo hebben wij de klassieke ruitenwissers maar ook de zogenaamde flatblade ruitenwissers. Bij de flatblade varianten wordt er geen gebruik gemaakt van een beugelconstructie. Dit zorgt ervoor dat er minder weerstand komt op de ruitenwissers en de windruis neemt ook af door gebruik te maken van een flatblade uitvoering.

Het is daarnaast ook goed om te kijken naar de aansluiting van de ruitenwissers. Zo zijn er ruitenwissers die gebruik maken van een haakaansluiting maar er zijn ook varianten die gebruik maken van een klikaansluiting. Het is dus altijd goed om te kijken welke variant geschikt is voor jouw auto.

RUITENWISSERS VERVANGEN 

Het is voor ruitenwissers goed om deze een keer per jaar te vervangen. Wanneer je auto voor een lange tijd stil staat heeft dit ook invloed op je ruitenwissers. Dit komt omdat de rubbers uitdrogen. Maar in welke stappen moet je nou je ruitenwissers vervangen? Bekijk hieronder het stappenplan.

 1. Zoek de geschikte soort ruitenwisser voor jouw auto
 2. Leg een stuk karton op je ruit om deze te beschermen
 3. Verwijder je oude ruitenwisserblad
 4. Bevestig je nieuwe ruitenwissers
 5. Maak je ruit goed schoon
 6. Je ruitenwissers zijn klaar voor gebruik!

VOORDELIG EN VEILIG AUTO RIJDEN

Met het complete aanbod van ruitenwisserbladen in allerlei maten voorzien wij in een voordelige oplossing om weer veilig te rijden. Bekijk zoals gezegd eerst welke maat je nodig hebt en plaats dan pas je bestelling voor een van de rubbers of ruitenwissers.

Je kunt natuurlijk altijd advies vragen bij één van de Halfords winkels om te weten welk model op jouw auto past. Bij Halfords hebben wij diverse applicatielijsten om gemakkelijk te vinden welke ruitenwissers passen bij jouw auto. Voor Carpoint is er een gemakkelijke zoekhulp waar je enkel je automodel hoeft in te vullen en je meteen de geschikte ruitenwissers te zien krijgt.

Of kijk in een van onderstaande tabellen.

63 producten

63 producten

 • Op voorraad vóór 16:00 uur besteld vandaag verzonden*.
 • Gratis afhalen & retourneren in alle filialen in Nederland.
 • Informeer bij jouw vestiging voor de juiste ruitenwisser.